Magazin 27.03.2016.

Glumci Ateljea 212 odali poštu Marinku Madžgalju

ČITANJE: 2 minute
Madzgalj-1
Prije dvije nedjelje napustio nas je Dragan Nikolić, sad je otišao voljeni ujak, brat, otac, sin i kolega koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima, rekao je Branimir Brstina.

Pognutih glava i u suzama, glumci su izašli pred punu salu, a prisutnima se obratio upravnik Branimir Brstina.

“Poštovani prijatelji, ovo za naše pozorište postaje nepodnošljivo! Prije dvije nedelje napustio nas je Dragan Nikolić, a danas naš dragi Marinko. Otišao je voljeni ujak, brat, otac, sin i kolega koji je ostavio neizbrisiv trag u našim srcima, u svakom osmjehu i ulozi. Predstava će početi kad Dragan i Marinko se neba daju znak za početak”, rekao je Brstina.

Madzgalj 2

Glumci su se povukli sa scene, a dio njih je otišao u pozorišni bife, gdje su evocirali uspomene na druženje s Madžgaljem.

Milica Mihailović neutješno je plakala i pripremala se da zaigra u predstavi.

“Ne znam kako ću večeras igrati komediju. Srce mi se cijepa. Slomljeni smo”, požalila se okupljenima supruga Voje Brajovića.

Nakon što se malo smirila, izgovorila je jedva nekoliko reči.

“Dijamant. On je stvarno bio dijamant ljudski. To je strašno velika nepravda. Nisam u stanju ništa više da kažem”, rekla je uz jecaj Milica za Kurir, dok njene kolege Nenad Jezdić i Katarina Žutić od suza nisu mogli da smognu snage da izađu pred novinare.

Madzgalj 3

Tihomir Stanić igrao je s Marinkom u njegovoj posljednjoj premijeri, komadu s pjevanjem “Male tajne”, u Madlenijanumu i matičnoj kući.

“On je bio divan čovjek. Šarmantan, duhovit, plemenit i beskrajno talentovan. Imao je sve što je posjedovao i Dragan Nikolić, samo što je njegov put iznenada prekinut. Baš mi je teško i ne pronalazim više pravih riječi”, kazao je Stanić.

Madzgalj 4

Komemoracija povodom smrti Marinka Madžgalja održaće se u utorak u 11 časova na Velikoj sceni „Mira Trailović“ Ateljea 212. Popularni glumac biće sahranjen istog dana na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14.30 sati.

(Kurir)