Magazin 25.10.2016.

Hip-hop plesačice Plesnog kluba Gema pobrale aplauze na Svjetskom prvenstvu u Gracu

ČITANJE: 2 minute

Takmičari Plesnog kluba “Gema” pobrali su simpatije i aplauze na Svjetskom prvenstvu u uličnom plesu koje je od 19. do 23. oktobra održano u austrijskom gradu Gracu.

– Utisci su odlični. Zadovoljni smo svojim nastupima jer smo dostojno predstavili “Gemu” i Banjaluku u konkurenciji 5.000 takmičara iz 30 zemalja sa svih meridijana. Rezultati su nam bili u drugom planu jer su naši mladi takmičari sakupljali iskustvo za buduća takmičenja – rekla je trener-koreograf i takmičar Sonja Vojnović.

Četvrto mjesto Vojnovićeve u pojedinačnoj konkurenciji bilo je najbolji plasman takmičara iz BiH jer su na “IDO World Hip-Hop, Electric Boogie and Break Danced Championship 2016” kao dio reprezentacije nastupili i takmičari “Siti džeza” iz Banjaluke i “Džez densa” iz Sarajeva.

– Konkurencija je bila žestoka, ali smo prezadovoljni našim učešćem. Imali smo solo i duo nastupe i nastup male grupe – mladih juniora, kojoj je ovo bio prvi put da učestvuje na svjetskom prvenstvu. Šestoro najboljih plesača iz male grupe juniora: Anastasija Đukić, Nikolina Erak, Ana Kamenko, Vanja Zrilić, Milica Ručnov i Anastasija Gudalo pokazali su vrhunsko umijeće u hip-hopu, a aplauzi i simpatije koje su pobrali značajniji su od 32. pozicije – rekla je Vojnovićeva.

Takmičar mladih juniora Anastasija Đukić nije krila oduševljenje nastupom na Svjetskom prvenstvu. Kazala je da je iz Austrije donijela pun kofer utisaka sa takmičenja i uspomena na petodnevno druženje sa drugarima iz raznih zemalja sa svih kontinenata.

– Samo učešće na Svjetskom prvenstvu je prelijepo iskustvo za nas i mnogo će nam značiti u budućem radu. Možda smo mogle ostvariti i bolji rezultat, ali i sam nastup za nas je veliki uspjeh – rekla je Đukićeva.

Vojnović

Sonja Vojnović je treći put učestvovala na Svjetskom prvenstvu.

– Prošle godine sam nastupila na planetarnoj smotri u italijanskom gradu Riminiju, a prije pet godina, baš kao i ove godine, u Gracu. Planiramo iduće godine da učestvujemo i na Evropskom prvenstvu u Poljskoj – kazala je Vojnovićeva.

(Glas)