Magazin 04.09.2016.

Hobi pretvorila u zaradu: Perlicama i cirkonima ukrašava okvire naočara

ČITANJE: 2 minute

Studentkinja ekonomije Milica Savić iz Banjaluke je hobi pretvorila u jedan od načina dodatne zarade.

Ova mlada Banjalučanka se bavi ukrašavanjem okvira naočara, koje zahvaljujući njenoj maštovitosti i detaljima od običnih postaju upečatljive i moderne. Milica od 14. godine radi u porodičnom biznisu i od malih nogu je naučena da treba da se bori sama za vlastiti džeparac i ima ušteđevinu samo za sebe.

– S obzirom da radim u trgovini koja se bavi repromaterijalom za nakit, te su nam mušterije djevojke koje se bave izradom raznog nakita od bižuterije, minđuša, narukvica, ogrlica i slično, tu sam dobila veliku inspiraciju i neobične ideje. Svoju zamisao sam počela da pretvaram u djelo – kaže Milica.

Inspiracije za zanimljive kreacije joj ne nedostaje jer je svakodnevno okružena perlicama, cirkonima i raznim ukrasima. Kada odluči da ukrasi neke od modela naočala, sve joj odmah dostupno.

– Oduvijek volim neobične stvari, nešto što je drugačije od ostalih. Sa ukrašavanjem okvira za naočare sam se počela baviti prije pola godine. U početku je to bilo izrada sopstvenih naočara za sunce, a zatim su i moje drugarice izrazile želju da ukrasim i njihove sunčane naočare. S obzirom da svakodnevno nosim dioptrijske naočare, svi okviri koje sam izmijenjala su jako neinteresantni i baš mi je trebalo nešto što će ih malo osvježiti da izgledaju moćno i neobično – priča Milica.

Malo po malo, sve više djevojaka ju je na ulicama zaustavljalo i pitalo za naočale pa je odlučila da svoju ideju proširi i usput nešto i zaradi.

– Izradi i ukrašavanju naočara pristupam sa velikom pažnjom. Svaki model iziskuje posebno vrijeme, trud i moju viziju za dizajnom. Materijal kao i vrijeme izrade je različito za svaki model, otprilike par sati za jedan model je potrebno. Cijene su od 15 do 20 KM, u zavisnosti od uloženog materijala i truda – objašnjava ova studentkinja Ekonomskog fakulteta u Banjaluci i dodaje da joj ono što nauči na fakultetu pomaže kod planiranja troškova i ušteda.

– Većina djevojaka kupuje moje naočare, ali to nije presudno jer imam i mušterija srednjih godina i malo starijih. Takođe izrađujem ukrase i na modelima od klijenata po njihovoj izboru – ističe Milica.

(Euroblic)