Magazin 10.03.2016.

I to postoji: Traži se profesionalni šetač kornjača

ČITANJE: 1 minuta
160309037.1_mn
Ukoliko volite životinje i šetnju, onda je ovo posao vaših snova: jedna osoba u New Yorku traži “profesionalnog šetača” za svoju kornjaču Henryja.

-Potreban mi je odgovoran ljubitelj životinja kako bi se brinuo o mom Henryju, 16-godišnjoj afričkoj kornjači i izvodio ga vikendima u Central Park- stoji u oglasu.

Henry čak ima i svoja kolica, a vlasnik ga u parku pusti da slobodno šeta. Pod budnim okom, naravno.

Ipak, Henry se kreće mnogo brže nego biste to na prvu pomislili. Također, ima oko osam kilograma, tako da ovaj posao nije baš potpuno nezahtjevan.

Afrička ostrugasta kornjača, koja se često drži kao kućni ljubimac je aktivna i voli da kopa jame, penje se i šeta naokolo, često u potrazi za hranom. Riječ je o nevjerovatno jakim životinjama, koje često mogu da obore ogradu, ili čak zidove. Veoma ih privlače predmeti jarkih boja, pa će pokušati da prođu kroz bilo šta što se nalazi na putu do tih predmeta.

Mužjaci i ženke mogu biti dosta agresivni. Kada mužjaci dostignu zrelost (oko 35.5 cm dužine oklopa) udarat će druge mužjake i pokušavat će da ih izbace. Zbog toga bi trebalo izbjegavati čuvanje nekoliko mužjaka u istom kavezu.

(Klix)