Magazin 12.07.2016.

Igor Arsenić: Lastu prvi put skočio sa šest godina

ČITANJE: 2 minute

Izvoditi vrbasku lastu je mnogo teže nego izvesti mostarsku lastu, to je specifičan skok s ispruženim i uvijenim tijelom koji od skakača traži određenu tehniku i zahtjevan je, kaže Igor Arsenić (20) iz Banjaluke za Nezavisne novine.

Ovogodišnji pobjednik u skokovima s Gradskog mosta kaže da se već nekoliko godina profesionalno bavi time, učestvujući na raznim takmičenjima u BiH i regionu.

“Za nekoga ko se skoro čitav život bavi skokovima u vodu veoma mi je važno i drago što sam u svom gradu pobijedio. Posljednje tri godine nikome od predstavnika Banjaluke nije pošlo za rukom da se popne na jedno od tri postolja. Ove godine zajedno sa mojim drugovima skakačima odlučili smo da ćemo to promijeniti. To smo dokazali osvajanjem prvog i trećeg mjesta”, kaže Arsenić za “Nezavisne”.

Prvo učešće na banjalučkoj lasti imao je kao četrnaestogodišnjak, kada je osvojio treće mjesto, a ovom pobjedom nadmašio je oca Nenada, koji je osam puta bio najbolji u izvođenju ovog skoka. Na takmičenjima mu veliku podršku pružaju porodica i djevojka.

“Za ovu pobjedu je zaslužan i otac. Kao male, brata i mene često je vodio na Suturliju, gdje smo provodili gotovo cijelo ljeto. On nam je bio trener, tu smo prvi put proplivali i počeli da skačemo. Kada sam imao šest godina prvi put sam skočio lastu, a sa14 godina počeo sam da se takmičim. Kao pobjednik osjećam se baš lijepo”, rekao je Arsenić.

Prilikom izvođenja prvih skokova u nedjelju u okviru manifestacije “Ljeto na Vrbasu” učestvovala su 23 takmičara iz BiH i regiona, a Arsenić je nagovijestio pobjedu sakupivši 27,5 bodova. Pobjedu je potvrdio u drugoj seriji skokova, u kojoj je učestvovalo 10 finalista.

Sudije su mu dodijelile čak tri desetke, što mu je uz dvije ocjene 9,5 bilo više nego dovoljno za ukupnu pobjedu s konačnih 57 bodova. Drugo mjesto pripalo je Borku Miladinoviću iz Beograda, a treće Đorđu Gajiću iz Banjaluke.

(nezavisne.com)