Magazin 14.03.2017.

Igraju za djecu oboljelu od raka

ČITANJE: 1 minuta

Udruženje porodica djece oboljele od raka “Iskra” organizuje u nedelju u Narodnom pozorištu RS Humanitarno veče folklora, a sav prihod sa koncerta namijenjen je za rad Roditeljske kuće.

– Kuća, u kojoj tokom dugotrajnog i teškog liječenja bolesna djeca borave sa roditeljima, nema trajan izvor finansiranja, pa se trudimo da kroz projekte obezbijedimo minimum novca za njen rad – poručila je predsjednica Udruženja „Iskra“ Dijana Berić.

Nastupiće 12 društava: „Pronija“ iz Prnjavora, „Miloš Dujić“ iz Čelinca, „Mladost“ iz Brezičana, „Budućnost“ iz Glamoča, „Brio rudar“ iz Maslovara, te banjalučki KUD-ovi „Čajavec“, „Srpski vitezovi“, „Piskavica“, „Sveti Sava“, „Vaso Popović“ i „14 februar“. Iz Rumunije stižu specijalni gosti, folkloraši Srpskog KUD „Đurđevak“ iz Temišvara.

Koncert počinje u 19 sati, a cijena ulaznice je 10 KM.

Ovim koncertom „Iskra“ završava niz manifestacija povodom 15. februara, Međunarodnog dana djece oboljele od malignih bolesti. Za bolesnu djecu su organizovane pozorišne predstave, likovne radionice, debate, promocije i ulične akcije.

(euroBlic)