Magazin 25.02.2016.

Ilustracije koje pokazuju kako je lijepo biti single

ČITANJE: 1 minuta
1
Sigurno jako malo ljudi ne sanja o tome da bude sa osobom koju voli i da živi u sretnoj i ispunjenoj vezi. Ipak, biti single ima svoje prednosti, a niti jedna niti druga opcija nisu potpuno crne ili potpuno bijele.

Da biti single ima mnogo pozitivnih strana pokazuju nam ilustracije meksičke umjetnice Idalie Candelas.

2

Ima li nešto bolje od buđenja pored voljene osobe? Ima! Buđenje u miru i tišini, bez svađe oko neke gluposti i bespotrebnog podizanja pritiska.

3

Doći kući i ušuškati se sa voljenom osobom uz neki film i toplu čokoladu ili kuhano vino? To je jako lijepo, ako izuzmemo da će se u ostalih 90% slučajeva dogoditi scenario u kojem ćete doći kući i galamiti jedno na drugo zbog pogrešno ostavljene četkice za zube.

4

Mislite da je dosadno biti sam? Postoji toliko načina na koje se možete zabavaljati! Izađite sa društvom (bez da se ikome morate pravdati), napravite sebi nešto ukusno, čitajte dobru knjigu (ili pišite svoju knjigu), učite nove stvari i širite znanje – mogućnosti je bezbroj! Malo je vjerovatno da ćete zauvijek biti single, zato uživajte i iskoristite to što ste single!

5

Na kraju, krevet je samo Vaš i ne morate se gurati sa bilo kim, niti slušati nečije hrkanje. Zapravo, možda ne propuštate mnogo toga sve i da zauvijek ostanete single.

(Omnia.ba)