Magazin 23.11.2020.

INSPIRISAN EPIDEMIJOM: Profesor Emil Vlajki objavio roman “Korona”

ČITANJE: 1 minuta

Profesor emeritus na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci, Emil Vlajki, objavio je nedavno roman ”Korona”, inspirisan epidemijom istoimenog virusa koja je obilježila ovu godinu u svijetu.

Roman je objavljen u izdanju Partije ekonomske i socijalne pravde (PESP) i može se naći u knjižarama u Banjaluci, piše mondo.ba.

Vlajki, koji je poznati politički analitičar, politički filozof, doktor i profesor političkih nauka je još ljetos najavio da završava roman koji je trebalo da se zove “Ljubav i smrt u doba korone” u kojem će pokazati “da je korona politički virus koji se iskorištava u različite neljudske svrhe.”

“Zbog čega visokorazvijena društva slobode i demokratije, njihove vlade i gigantske farmacuetske kompanije ne objave svima novi način liječenja lijekom koji se pokaza efikasnim u slučaju predsjednika SAD? Naravno da to nikad neće uraditi. Prvo su laboratoriji proizveli selektivan virus, Sars-Cov 2, prvi te vrste otkada život postoji na zemlji i koji je ozbiljno škodljiv, pa i smrtonosan za populaciju treće dobi, kao i statistički gledano, znatno manje za mlade osobe koje imaju teška hronična oboljenja. Zatim su pronašli efikasan način liječenja za odabrane. Ne možemo, a da ne vidimo da se tu radi o kombinaciji genocidnih namjera i fašizma,” piše Vlajki na zadnjoj strani korica romana, referišući se na bolest i brzo ozdravljenje od kovida američkog predsjednika Donalda Trampa.

Emil Vlajki je autor desetak knjiga iz filozofsko-političke esejistike, objavljenih na više jezika.

(SB/Banjaluka.net)