Magazin 10.05.2017.

Italijanske komedije pred Banjalučanima

ČITANJE: 1 minuta

Filološki fakultet i Studijski program za italijanski jezik i književnost Univerziteta u Banjaluci od sutra do subote u Domu omladine organizuje besplatne projekcije italijanskih filmova.

Početak prikazivanja svih filmova biće u 20 časova, a prva najavljena projekcija je “Notte prima degli esami” (Noć pred ispite).

Film je snimljen 2006. u režiji Fausta Bricija. Drugi film koji će banjalučka publika biti u prilici da pogleda i za koji su titlove radili studenti Studijskog programa za italijanski jezik i književnost jeste “Immaturi” (Nezreli). Režiju potpisuje Paolo Đenoveze, a film je snimljen 2010.

Posljednja projekcija biće film Karla Verdonea “Compagni di scuola” (Školski drugari) iz 1988, a u sva tri slučaja riječ je o savremenim italijanskim komedijama.

“Prvi film govori o grupi učenika koji se pripremaju za polaganje mature, drugi o grupi tridesetogodišnjaka koji moraju ponoviti maturski ispit zbog birokratske greške i treći o bivšim drugarima iz klupe koji odluče da se okupe nakon 15 godina”, javili su organizatori projekcija.

(nezavisne.com)