Magazin 21.03.2016.

Ivana Peters: Imamo pjesmu za pobjedu, Sanja je vanserijski pevač

ČITANJE: 2 minute
ivana sanja
Pjevačica, tekstopisac i kompozitor Ivana Peters, autorka numere Goodbye sa kojom će Sanja Vučić predstavljati Srbiju na “Evrosongu” u Švedskoj, kaže da naša zemlja za ovo takmičenje ima pjesmu kojom može da se ponosi.

Bivša članica “Tap 011” i frontmen grupe “Negativ” ističe da su se pjevačica kruševačkog benda “ZAA” i ona sasvim slučajno našle na zajedničkom zadatku i da nije ni slutila da će se njena kompozicija pjevati u “Globen areni” u Stokholmu, gde će od 10. do 14. maja biti održana 61. “Pesma Evrovizije”.

– Kompozicija nije namjenski pisana za “Evrosong”, imala sam je nekoliko mjeseci jer sam radila svoj novi solo album – kaže za “Novosti” Ivana Peters.

– Skupljala sam ideje i inspiraciju, a kada su me pozvali iz RTS i pitali da li imam pjesmu za evrovizijsko takmičenje, rekla sam im da imam. Dala sam im svoju najbolju pjesmu, dio sebe, komad svog srca! Sve se dogodilo sasvim neočikivano.

* Otkud ideja da pjesmu posvetite borbi protiv nasilja nad ženama?

– Počela sam da pišem ljubavni tekst, ali je vjerovatno ta tema bila u mojoj podsvjesti jer svakodnevno slušamo vijesti koje su prepune ružne statistike. To se nadovezivalo na moje reči koje su se prosto same pisale. Mnogo je lakše napisati pjesmu na engleskom jeziku i objasniti neke stvari, ali sam je namjenski uradila i na srpskom pod nazivom “Iza osmjeha”, na istu temu. Nadam se da će poruka pjesme imati dobar odjek na “Evrosongu”. Znam da smo uradili izuzetno dobru pjesmu, a Sanja je vanserijski pjevač. To ne može da prođe nezapaženo.

* Mada važite za jednog od najboljih vokala na domaćoj sceni, rekli ste da je Sanja bolje otpjevala pjesmu od vas?

– Istina je da moju pjesmu nikad niko nije bolje otpjevao od Sanje. Ona je puna energija i to prosto izbija iz nje. Morali smo na momente da smirujemo njen snažan glas i emociju, da se previše ne raspjevava, već da se čuva za kraj pjesme.

* Kakva su vam očekivanja pred odlazak u Švedsku, može li Srbija ponovo da vrati “Evrosong” u Beograd?

– Nikad se ne zna šta može da se dogodi. Nema pravila, možda ćemo i da pobjedimo u Švedskoj. Sigurna sam da je pjesma dovoljno dobra za trijumf. Čula sam nekoliko numera sa ovogodišnjeg “Evrosonga” i prilično su moderne. Potpuno se razlikuju od naše, ne po kvalitetu, već po žanru. Otišli smo gotovo u filmsku muziku, ali smo zadržali primjese dobrog popa.

(Novosti.rs)