Magazin 27.03.2016.

Izašao na pivo blizu Londona, probudio se u Barseloni

ČITANJE: 1 minuta
20160327101316_361705
Vikend izlazak u grad za Aleksandera Kavijela ispostavio se da će biti događaj za pamćenje. Nakon nekoliko tura piva i drugih alkoholnih pića u blizini Londona, mladi Britanac se odvojio od društva, a sutra ujutru ga je probudila škripa avionskih guma na pisti u Barseloni.

Jedno. Drugo. Treće. Barselona! Tako bi otprilike Aleksander opisao izlazak u grad prošlog vikenda. Sa društvom se našao u Čelmsfordu, oko 45 kilometara udaljenom od Londona.

Izašli su u klub, gdje je zabava trajala do 2.30 ujutru. Aleksander se tada odvojio od društva.

-Proteklih nekoliko vikenda ja i moje društvo redovno smo izlazili, što je prilično čudno, ali smo samo htjeli da uživamo u životu i malo se zabavimo. Prošlog vikenda sam se odvojio od njih i otišao da pojedem nešto. Tamo sam vidio autobus koji vozi za Stansted i pomislio: ‘Baš bi bilo lijepo odletjeti negdje’- prisjeća se Aleksander.

Sljedeće čega se sjeća je da se nalazi u avionu i da mu se sve činilo vrlo stvarnim, ali da je na kraju zaključio da vjerovatno sanja.

-Onda sam se probudio u Barseloni tokom slijetanja aviona. Odmah sam zvao roditelje. Mama je bila baš zabrinuta, a tati je bilo zabavno i rekao mi da iskoristim vrijeme i dobro se zabavim- kaže Britanac.

Odlučio je da posluša oca i ostane tri dana u Španiji. Proveo je još tri zabavne noći u Španiji, dobio blage opekotine, a cijelo putešestvije izašlo ga je 1264 evra.

(NN)