Magazin 22.03.2016.

Izbacila mačka na ulicu jer vjeruje da je gej

ČITANJE: 1 minuta
macak
Mačak Bul postao je beskućnik kada je njegova vlasnica, nakon 7 godina zajedničkog života posumnjala da je njen ljubimac – gej!

Neobična priča koja je za kratko vrijeme planula medijima dolazi iz grada Lafija u Nigeriji i naišla je na osudu ljubitelja životinja širom svijeta.

Sredovječna i očito konzervativna žena odlučila je da mačka izbaci na ulicu sa obrazloženjem da ga je često viđala u društvu istopolnih mačaka. Njegovo njuškanje za drugim mačorima nazvala je „neprirodno seksualno ponašanje“.

Njene komšije kažu da se mačak zaista ponašao „neprikladno“, a kao esencijalni dokaz navode da „nijedno od mačića koje su se rađali svih ovih godina u komšiluku ne liči na njega“.

Vlasnica je za tamošnji uticajni list „Leadership“ izjavila da joj mačak koji pokazuje „protivprirodne sklonosti“ nije potreban i da ga može preuzeti ko god hoće.

Bul je prvi mačak koji je javno okarakterisan kao gej, ali nije prvi ljubimac koji je zbog toga izbačen iz kuće.

Naime, prošle godine vlasnik iz Tenesija odveo je svog dugogodišnjeg psa u prihvatilište sa zahtjevom da ga tamo eutanaziraju jer je gej. U posljednjem trenutku pojavila se razumna osoba koja je nesrećnog psa prvo spasila smrti, a zatim i udomila.

(Zivotinje.rs)