Magazin 07.09.2016.

Izložba Marije Dragojlović u MSU RS: Lične uspomene u Fragmentima vremena

ČITANJE: 1 minuta

Izložba “Fragmenti vremena” umjetnice Marije Dragojlović biće otvorena sutra uveče u 20 časova u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske.

Postavka organizovana u saradnji sa Kulturnim centrom Beograd predstavlja najnoviju produkciju Marije Dragojlović, autorke koja je svojim dosadašnjim kontinuiranim umjetničkim istraživanjima obezbijedila visoku poziciju u savremenoj umjetnosti Srbije.

– Temom izložbe umjetnica nastoji da ukaže na vrijednost svakodnevice, ličnih i porodičnih odnosa koje kao bitan dio društvene vrijednosti zajednice treba očuvati od zaborava. Korišćenjem sopstvene arhive porodičnih fotografija i uspomena, autorka nas pogledom unazad vodi kroz prošla vremena, obojena specifičnom atmosferom sjećanja i zaborava, a memorija sadašnjeg posebno je naglašena dijalogom intimnog i javnog – navedeno je u saopštenju Muzeja.

Marija Dragojlović imala je više samostalnih izložbi, a izlagala je na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada u oblasti savremene likovne i vizuelne umjetnosti.

(Glas Srpske)