Magazin 27.04.2017.

Jelena Jovanović najbolji recitator

ČITANJE: 1 minuta

Učenica osmog razreda banjalučke Osnovne škole “Stanko Rakita” Jelena Jovanović pobijedila je na ovogodišnjem republičkom takmičenju recitatora u okviru Međunarodnog festivala poezije “Dječje carstvo”.

Drugo mjesto podijelili su Danijela Šorga iz Brezičana i Banjalučanin Matija Jeličić. Marina Miličić iz Teslića, Marina Nedeljković iz Kakmuža i Tanja Mikerević iz Doboja dobitnice su trećih nagrada.

Na takmičenju recitatora banjalučkih osnovnih škola prvo mjesto osvojio je Matija Jeličić, drugo Sara Malbašić i Dejan Marić, a treće Sara Popović, Katarina Šarić i Jelena Jovanović. Žiri su činili glumica Narodnog pozorišta RS Ljiljana Čekić, književnik Mirko Vuković i književnik Goran Dakić.

Manifestacija se nastavlja sutra, u 18 časova, u Gradskom pozorištu “Jazavac”, kada će banjalučkom pjesniku Predragu Bjeloševiću biti dodijeljena nagrada “Mali princ”. Na književnoj večeri u njegovu čast nastupiće Ljubivoje Ršumović, Miroslav Kokošar, Dušan Pop Đurđev, Miroslav Kokošar, Tode Nikoletić i Jovo Čulić.

(nezavisne.com)