Magazin 26.09.2016.

Jeste li za jedan tango u Banjaluci?

ČITANJE: 1 minuta

Tango ponovo osvaja svijet. Svojim pokretima i jedinstvenom vrstom komunikacije koju pruža, ova vrsta plesa je i Banjalučane podstakla da se pokrenu, nađu sebi partnera i zaplešu.

Škola plesa “Tango Natural” od početka godine privukla je veliki broj mladih ljudi, spremnih da se oprobaju i zaplešu ples koji se pojavio početkom 20. vijeka i postao jedini standardni ples latino-američkog porijekla.

– Ono što privlači to je donos među ljudima koji se izgubio, ali mi ga vraćamo. Taj dodir, to kontinuirano druženje sa ljudima. Tako da tango je nešto što nas vraća i to je nešto potpuno normalno i prirodno – rekla nam je Jelena Minić, instruktor tanga.

Iako većina škola plesa ima problem sa nedostatkom zainteresovanih muškaraca, to ne važi i za Tango Natural. Objašnjenje je jednostavno, kaže Minić.

– Tango je ples gdje je muškarac pravi muškarac, odnosno gdje može najviše da pokaže svoj mačo momenat, svoju muškost. Takođe, tu je žena zapravo najženstvenija, a muškarci dolaze do izražaja, kao partneri – dodaje Minićeva.

Osnove tanga mogu da se nauče za četiri časa, a nakon mjesec dana već ste spremni da zaplešete. Ljudi koji posljednjih nekoliko mjeseci plešu tango u Banjaluci kažu, da ih je ovaj ples privukao upravo zbog specifičnog odnosa plesnih partnera.

I vi možete da postanete dio tango zajednice u gradu na Vrbasu. Bitno je samo da na časove ponesete dobro raspoloženje, udobnu odjeću i obuću i želju da se vratite vrsti komunikacije koja se u modernom dobu sve više gubi.

(Srpskacafe.com)