Magazin 09.08.2016.

Kako je ”Žikina šarenica” prošarala Banjaluku i obojila je u tamno sivo?

ČITANJE: 1 minuta

Ove godine popularna RTS-ova kolažna emisija “Žikina šarenica” emitovala se iz Banjaluke i Prijedora. Ali nije se svima svidjelo to što je prikazano u emisiji iz grada na Vrbasu.

Banjalučki karikaturista i humorista Rajko Pušić obratio se Turističkoj zajednici grada Banjaluka sa komentarom koji je možda i najbolje opisao šta je sve emitovano u pomenutoj emisiji.

On se u komentaru obratio Ostoji Barašinu, direktoru Turističke organizacije grada Banjaluka.

Rajko 2

“Ostoja, svaka ti “čast” na predstavljanju Banjaluke u “Žikinoj šarenici”. Emisija je bila 100% slična nekada popularnoj emisiji “Selo veselo”. Ima li, Ostoja, Banjaluka nekog drugog sem Stričića, Piskavice, Potkozarja, Ribljih paprikaša sa rijeke Bosne? Ima li Banjaluka slikara, muzičara, kulturnih radnika, i nosilaca olimpijskih medalja? Ima li u Banjaluci Banjalučana pa da ih staviš u one stolice u koje si postavio ljude koji nisu iz Banjaluke i koji ne znaju ni šta je Ferhadija. Nazdravlje”!!”, napisao je Pušić na Facebook profilu Turističke organizacije.

Pušić je rekao kako poznaje zaista mnogo ljudi u Banjaluci i da su svi ogorčeni na Turističku organizaciju Banjaluke (TOBL) zbog organizovanja ovakve emisije.

“Tobl je vratio Banjaluku maltene u srednji vijek. Goru prezentaciju našeg grada nisam vidio, a odrastao sam u ovom gradu”, kaže Pušić za BUKU.

Kaže kako preko 40 godina crta karikature za novine i TV, pa je često i kritikovao pojave u Banjaluci. Međutim, ovo sa “Žikinom šarenicom” i TOBL-om prevazilazi, kaže, sve.

Iz Turističke organizacije mu se nisu javili.

(buka.com)