Magazin 15.01.2017.

Kaliopi 15. februara po prvi put u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki fanovi makedonske muzičke dive Kaliopi napokon će moći uživati u jednom od ponajboljih vokala našeg regiona! Kaliopi će 15. februara u Banskom dvoru po prvi put u karijeri održati solistički koncert u Banjaluci.

Koncert je dio BH turneje u sklopu koje će 14. februara nastupiti u Tuzli, 16. februara u Mostaru, u dvorani Herceg Stjepan Kosača, 17. februara u Zenici u Bosanskom narodnom pozorištu, a završiće se 18. februara u Sarajevu, koncertom u Bosanskom kulturnom centru.

„Nikada nisam skrivala posebnu ljubav koju imam prema ovoj zemji i narodu. Ovdašnja me publika zadužila svojom ljubavlju i pjevati njoj za mene je privilegij, odgovornost ali prije svega – veliki užitak. Ja jedva čekam da na ovoj turneji sve kolektivno zagrlim pjesmom! Kao dijete se radujem predstojećim koncertima, jer znam da će biti poput slavlja! Bosno i Hercegovino, čekaj me u zagrljaju!“, emotivno je najavila svoju BH turneju Kaliopi, a specifičnost turneje je i činjenica da će u Banjaluci solistički koncert održati po prvi put u karijeri.

Uz aktuelni singl „Rođendan“ i nedavni hit „Kesteni“, Kaliopi će tijekom predstojećeg koncerta svoje fanove provesti kroz mnogobrojne hitove koji su obilježili njenu blistavu i regionalnu karijeru. Uz kultne pjesme poput „Rođeni“ (Bato) i „Kofer ljubavi“, pa sve do „Crno i belo“, „Melem“, „Mrvica“, „Vučica“, „Dona“, „Oprosti“, „Poželi“, „Jutro“, „Probudi me“, „Nevinost“, predstojeća koncertna turneja predstaviće i presjek karijere pjevačice koju nazivaju najmoćnijim i najupečatljivjim ženskim vokalom regije.

U svojoj dugoj i plodnoj karijeri, sa svojom specifičnom bojom vokala, isključivo moćnom interpretacijom i kao autorica brojnih hitova, Kaliopi je postavila visoke standarde i utisnula svoj trajni pečat u makedonskoj i balkanskoj muzici. Do sada je objavila 13 studijskih albuma i preko 50 hit singlova.

Posljednjih godina, Kaliopi je ponovno udružila kreativno-muzičke snage s producentom Romeom Grillom s kojim je osamdesetih stvarala svoje prve hitove, pa tako svi njeni aktuelni hitovi nastaju u „muzičkoj radionici” Grilla i Kaliopi, pri čemu Grill najčešće potpisuje muziku, aranžman i produkciju, a Kaliopi piše tekstove pjesama.

Predstojećom turnejom, Kaliopi se s novim hitovima i muzički jača neko ikada vraća svojom vjernim fanovima u Bosni i Hercegovini! Podsjetimo, njezina je predhodna velika kocertna BH turneja Melem koju je održala u 2013. izazvala pravu euforiju, pa ovoga puta već sada vlada nezapaćen interes za njene nastupe u pet bosanskohercegovačkih gradova.

Ulaznice za koncertnu turneju Kaliopi prodaju se na svim blagajnama dvorana i u sistemu Kupikartu.ba!

(Unoradio)