Magazin 20.02.2016.

Kažnjeni jer su se maskirali u Tita i pionire

ČITANJE: 1 minuta
pioniri
Učenici srednje škole u Pakracu željeli da se zabave, a zaradili prijave policiji i prekršajnom sudu jer su se za školski maskenbal maskirali u pionire, Tita i Jovanku.

Da izglade stvar, kada su vidjeli da je “đavo odnio šalu”, učenici su na portalu Compas, koji je prije desetak dana objavio priču o njima, objavili svoje izvinjenje.

– Nismo se nadali da će biti negativnih komentara kao ni to da je povorka kroz Pakrac prekršajno djelo. Podstaknuti pojedinim prijavama pakračkoj policiji kao i prekršajnom sudu, još jednom se izvinjavamo svim građanima Pakraca i Hrvatske koje smo nenamjerno uvrijedili- napisali su  učenici, pravdajući se za svoj “zločin”.

Dvadesetak srednjoškolaca prije desetak dana prošetalo je kroz Pakrac u bijelim košuljamja, crvenim maramama i sa plavim “titovkama” na glavma – maskirano u pionire, Tita i Jovanku Broz, a zatim u školi dali “pionirsku zakletvu”, poslušali “Titov govor” i predali štafetu.

Za to su na srednjoškolskim maškarami osvojili treće mjesto. Za portal su ispričali da su na ideju došli slučajno i radi zabave, kao i da su kod prolaznika izazivali uglavom smijeh, dok su im neki govorili da je bilo vrijeme da se kapice vrate. A onda se probudila “reakcija”, i djeca dobila “po prstima”, a roditelji će možda i po džepu.

(Agencije)