Magazin 29.03.2016.

Kolege i prijatelji se oprostili od Marinka Madžgalja

ČITANJE: 3 minute
marinko madzgalj komemoracija
Od glumca Marinka Madžgalja, koji je poslije teške bolesti umro 26. marta, oprostili su se kolege i prijatelji na komemoraciji u pozorištu Atelje 212.

Madžgaljev kolega i upravnik Atljea 212 Branimir Brstina otvorio je komemoraciju riječima da je “odlazak Marinka Madžgalja veliki gubitak za pozorište”.

“Njegovo vrijeme je tek trebalo da dođe. Otišao je naš dragi drug, omiljeni glumac”, rekao je Brstina.

Dirljive posljednje riječi umrlom prijatelju uputili su glumac Andrija Milošević i voditelj Ognjen Amidžić.

“Ukrao sam mu mnogo fora i možda će tako on kroz mene nastaviti da živi”, rekao je Milošević, dok je Amidžić rekao da “čovjek stvarno umire tek kad ga zaborave”. “Ja te, brate, neću zaboraviti”, rekao je kroz suze voditelj i Madžgaljev kolega iz grupe Flamingosi.

Pušten je insert iz serije “Ranjeni orao” u kom Madžgalj pejva staru sevdalinku “Kradem ti se u večeri rane”.

Komemoraciji svog kolege i prijatelja na Velikoj sceni “Mira Trailović” oprostili su se, između ostalih, Gorica Popović, Gordan Kičić, Tamara Krcunović, Snežana Trišić, Nenad Ćirić, Jelena Đokić, Aleksandar Srećković.

Među prisutnima bili su Kalina Kovačević, Seka Sablić, Mirka Vasiljević, Vuk Kostić, kao i ministar kulture Ivan Tasovac. Komemoraciji je prisustvovala i bivša supruga Marinka Madžgalja, glumica Dubravka Mijatović, sa kojom ima ćerku.

Marinko Madžgalj rodjen je 1978. u Beogradu, a odrastao je u Kotoru.

Bio je srpski glumac, pjevač i televizijski voditelj. Zajedno sa Ognjenom Amidžićem bio je član muzičkog dvojca Flamingosi. Sa Amidžićem je vodio i zabavnu emisiju Ćao, Darvine.

Diplomirao je glumu na FDU 2000. godine, u klasi prof. Gordane Marić a igrao je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Pozorištu „Boško Buha“, Bitef teatru i UK „Vuk Karadžić“. Bio je stalni član ansambla Ateljea 212 od 2012. godine.

Proslavio se ulogama u komedijama i komičnim serijalima Crni Gruja i Drug Crni u NOB-u, te Ranjeni orao i Greh njene majke.

U Ateljeu 212 igrao je u predstavama: Sedam i po, Zbogom SFRJ, Sveti Georgije ubiva aždahu, Avgust u okrugu Osejdž i Kazimir i Karolina. Ostvario je zapažene uloge u predstavama Jugoslovenskog dramskog pozorišta: Šine, Hamlet, Govornica, Molijer, Kako vam drago, Zapisi iz podzemlja, Iz junačkog života građanstva. U Bitef teatru igrao je u Fejk porno, Fakebook, u Narodnom pozorištu u Hasanaginici, u Madlenianumu u predstavi Doručak kod Tifanija, u UK „Vuk Karadžić“ u predstavi Sablja dimiskija, u Pozorištu Slavija u predstavi Prevrtač i u Dadovu u predstavi Zajedno sami. Igrao u tv serijama: Pevaj, brate, Na slovo, na slovo, Moj rođak sa sela, Greh njene majke, Ranjeni orao, Ne daj se, Nina, Crni Gruja, Karađorđe i pozorište, Lisice.

Glumac je u avgustu prošle godine hitno operisan zbog problema sa pankreasom u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi, ali se njegovo zdravsteno stanje nije poboljšalo.

Bio je oženjen glumicom Dubravkom Mijatović sa kojom ima ćerku.

(B92)