Magazin 21.07.2016.

Kolektivna izložba radova polaznika škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta

ČITANJE: 1 minuta

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena u subotu, 23. jula, u 18 časova.

Otvaranje je u Galeriji UDAS (ul. Sime Miljuša br. 2). Na izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koji su stvarali u proteklih šest mjeseci.

„Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu, koje je trajalo od februara do jula ove godine, pohađalo je ukupno 49 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od šest do 18 godina. Časove crtanja i slikanja za polaznike Škole vodili su mr slikarstva Maja Šolak i asistent Nikola Kašterović koji su polaznike Škole učili tehnikama crtanja i slikanja, odnosima boja, predmeta, slikanja portreta, izradu kolaža, kao i pravljenje skulptura od gline, te maketa“, saopštili su iz Gradske organizacije amputiraca „UDAS“ Banja Luka. Najavili su da Škola crtanja i slikanja nastavlja sa radom poslije ljetnjeg raspusta.

Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta realizuje se u okviru projekta „Umrežavanje umjetnika sa i bez invaliditeta“, kojeg podržava Grad Banjaluka.