Magazin 30.07.2016.

Kreacije banjalučke kreatorke u “Harper's Bazaar China”

ČITANJE: 2 minute

Banjalučka dizajnerka Slađana Grujić, zahvaljujući predanom radu i istrajnosti u poslu kojim se bavi, dobila je priliku da njene dizajnerske kreacije zasijaju na stranicama časopisa “Harper's Bazaar China”.

Naime, kako Grujićeva pojašnjava za “Nezavisne”, prije nekoliko dana dobila je poruku preko društvene mreže Instagram od djevojke koja radi za “Harper's Bazaar China”, koja je vidjela njene fotografije i veoma joj se svidjelo ono što banjalučka dizajnerka radi.

“Ona je tom prilikom istakla da bi zaista voljeli da fotografije mojih dizajnerskih radova budu objavljene u oktobarskom izdanju HBC, koji će se baviti futurističkim dizajnom, i pitala me da li sam zainteresovana”, priča Grujićeva.

Dodaje da nije vjerovala šta čita, kao ni to da je moguće da se nekome tamo zaista sviđa to što radi, ali i da to ima kvalitet koji je prepoznatljiv.

“Moram da napomenem da nalog na Instagramu imam tek tri mjeseca. Ovo je zaista sjajna prilika za dizajnera iz Banjaluke i to je jasan znak kako imamo talentovane i sposobne umjetnike koji svojim upornim radom ipak uspiju pronaći put do svjetske modne elite”, istakla je Grujićeva.

Grujićeva je odavno prepoznatljivo dizajnersko ime u gradu na Vrbasu. Njene kreacije bazirane su na geometrijskim oblicima, od prirodnih materijala, što su karakteristike i po kojima se izdvaja od ostalih. Na njenim profilima na društvenim mrežama nedavno su objavljene fotografije novog Fashion editorijala, što je vjerovatno u dobroj mjeri i pomoglo da bude primijećena od strane čuvenog modnog časopisa.

“Editorijal smo odradili prije mjesec i po dana u zaista preskromnim uslovima, bukvalno na ulici pri visokim temperaturama. Naravno, ništa nije išlo glatko, bilo je niz peripetija i moram priznati da je malo falilo da odustanem od svega, ali na svu sreću nisam”, rekla je Grujićeva.

Pojasnila je da joj se prije nekoliko mjeseci javila Tajana Dedić-Starović, koja se bavi fotografijom, kojoj se svidjelo ono što Grujićeva radi. Tako je došlo do saradnje koja je rezultirala fotografijama za novi editorijal.

“U pitanju je zapravo kolekcija sa moje posljednje samostalne revije od prije tri godine i došli smo na ideju da odradimo novi editorijal, koji je, po svemu sudeći, pun pogodak. Uskoro planiramo novi editorijal, ali o tome nekom drugom prilikom”, navela je Grujićeva.

(Nezavisne)