Magazin 08.08.2016.

Kroz „Fresh Wave 2016“ u Banjaluci prodefilovalo 14.000 posjetilaca

ČITANJE: 2 minute

Kroz trodnevni peti po redu „Fresh Wave 2016“ u Banjaluci je prodefilovalo 14.000 posjetilaca.

Prema riječima portparola festivala Danijela Dakića, pred organizatorima je veliki zadatak, jer „Fresh Wave“, koji je najveći festival elektronske muzike u BiH, postaje sve popularniji.

– Tome u prilog ide i podatak da čak 15 odsto publike nije bilo iz Banjaluke. Imali smo 35 posjetilaca koji su samo zbog festivala u Banjaluku stigli iz Majamija. Nije bilo nijednog incidenta. Ovakvi događaji u regionu i svijetu bilježe veliku posjećenost i popularnost, odlično predstavljaju gradove u kojima su organizovani i zato smatram da će „Fresh Wave“ još više rasti u narednim godinama – objašnjava Dakić.

Festival je, dodaje on, po prvi put imao pet bina: tri na tvrđavi Kastel i dvije na „Opium Beach“ – klub, bar, bazen.

– Imali smo i „Artz Cinema Stage“ za projekciju filmova, ali i kamp za posjetioce. Ove godine smo prepoznati i od nekih organizacija i asocijacija, koje se bave organizovanjem i promocijom festivala, koje nas ranije nisu primjećivale, što govori da smo na dobrom putu – ističe Dakić.

„Fresh Wave 2016“ je, kaže on, ugostio DJ „sa svih kontinenata, osim sa afričkog“. Među njima su bili poznati izvođači iz cijelog regiona, Evrope, pa čak i Australije.

– Nažalost, Fede Le Grand nije bio u mogućnosti da nastupi na festivalu u Banjaluci, jer se zbog bola u želucu osjećao veoma loše. Njegov menadžment tim se izvinio zbog neugodnosti uzrokovanih ovim nesretnim i nepredviđenim okolnostima – rekao je Dakić.

Ne odlučujemo o datumima

Ovogodišnji „Fresh Wave“ obilježili su i komentari pojedinih političara, te pojedinaca, zbog održavanja festivala u vrijeme obilježavanja godišnjice „Oluje“. Sve pritužbe uglavnom su upućene organizatorima festivala.

– Ispalo je da mi odlučujemo šta će biti u kalendaru i ko će kome izdati dozvolu. Mi nemamo veze s tim – rekao je Dakić.

(Blic)