Magazin 21.07.2016.

Lakše uhvatiti novinara nego Pokemona: “Lovci“ ljuti na igricu

ČITANJE: 2 minute

Iako je svoj dolazak na „Grupno hvatanje pokemona“ potvrdilo gotovo 2.000 ljudi, na ovom događaju pojavilo se svega njih 50.

Najbrojniji su bili tinejdžeri koji su na ovo okupljanje došli kako bi uhvatili što više „Pokemona“, jer se oni pojavljuju tamo gdje ima najviše ljudi. Tako je najviše njih „viđeno“ u centru grada, ili u parkovma.

Ljut na igricu, Nikola Jošić, (16) sa Lauša, kaže da u njegovom naselju gotovo da nema „Pokemona“, te svakodnvno u potragu za ovim malim bićima ide i na drugi kraj grada, i to na skejtu.

pokemon go

– Spojimo sam zabavu na skejtu i igricu, vozim se po gradu i lovim „Pokemone“. Samo mi se jednom desilo da padnem, ali od tada dobro pazim – ispričao je Nikola.

Njemu, takođe, smeta što igrica kod nas još ne „pokriva“ sva mjesta, tako da je teško naći „Pokemona“. I telefon, kaže, stalo „šteka“.

Iako su veliki fanovi ove igrice, Ana Miletić (16) i Vladan Ćetojević (17) kažu da im smeta to što je igrica jako spora, i to što u Banjaluci ima malo „Pokemona“.

pokemon go2

– Žao mi je što ih u našem naselju nema više, ali pozitivno je to što puno hodamo. Osim toga, roditeljima je drago što više vremena provodimo vani, svaki dan pređem bar dva kilometra – kaže Ana, i dodaje da su se nekada zavlačili i na mjesta na koja nikada ne bi otišli, poput napuštenih šupa ili slično.

„Snorlaksa“, po lijenjosti čuvenog pokemona, u parku Mladen Stojanović nije bilo. Upućeni izvori tvrde da su se svi „Snorlaksi“, inače skloni uživanciji, jelu i spavanju, a neskloni bilo kakvoj vrsti rada i akcije, zaputili u Gradsku upravu, kako bi se tamo udomili na udobnim i dobro plaćenim radnim mjestima.

pokemon go3

Mještani koji žive na granici Verića i Piskavice ovih su dana, navodno, zauzeti hvatanjem „Pikačua“ i drugih električnih „Pokemona“. Dobro bi im došli, kažu, jer je elektromreža u njihovom kraju loša, nestanci struje su česti.

Ljubitelji ove igrice osnovali su FB stranicu „Pokemon GO Banjaluka“ na kojoj razmenuju informacije, javljaju gdje ima „Pokemona“ i dobro se zabavljaju.

U parku je bilo više novinara, nego lovaca, pa se za ovo prvo druženje ljubitelja ove igrice veže šala da je lakše bilo uhvatiti novinara nego „Pokemona“.

(blic.rs)