Magazin 20.07.2016.

Laktaško ljeto donosi niz manifestacija: Vikend pun avanture, adrenalina i zabave

ČITANJE: 1 minuta

Tradicionalna manifestacija “Laktaško ljeto” biće nastavljena predstojećeg vikenda, a posjetioce očekuje bogat sadržaj, pun avanture i zabave, kao što su bajkerske igre, regata na Vrbasu, “Biciklijada” i “Štraparijada”.

Moto-klub “Škorpion” organizuje trodnevnu “Motorijadu” od 22. do 24. jula u kampu na obali Vrbasa, gdje će nastupiti “Tupas mene” i “Ledi D”, “Troja”, “Gale”, Najda i DPO. Biće održane i bajkerske igre poznate po bogatim nagradama, brzoj, ali sigurnoj vožnji, defileima i panoramskoj vožnji.

Tradicionalna sportsko-zabavna manifestacija “Laktaška regata Vrbas 2016” biće održana 23. jula sa početkom u 10 časova. U toku regate i na cilju biće organizovana takmičenja ekipa iz tradicionalnih sportskih vještina – preplivavanje Vrbasa, bacanje kamena s ramena i potezanje konopa. Regata polazi iz Trna (kod Jošića) i ide do Laktaša (Starača), gdje će na cilju biti upriličena kotlić-čorba za učesnike i goste.

“Biciklijada” je na programu 24. jula u 10 časova na relaciji Laktaši – Slatina u dužini od oko 15 kilometara. Okupljanje biciklista je na platou ispred opštine Laktaši, odakle je organizovan zajednički polazak prema Slatini. Učesnike na cilju čekaju edukativne radionice, uz piknik i druženje u prelijepom ambijentu slatinskog parka.

“Štraparijada” u organizaciji Konjičkog društva “Đambas” iz Drugovića zakazana je za 24. jul u 10 časova. Manifestacija tradicionalno okupi nekoliko hiljada posjetilaca koji posmatraju takmičenje konja u povlačenju balvana. “Štraparijada” ove godine ima međunarodni karakter, s obzirom na to da učestvuju takmičari iz Hrvatske, Srbije i Slovenije. Poslije takmičarskog dijela očekuje se zabava do kasnih večernjih časova.

(Glas)