Magazin 12.07.2016.

Ledeno doba filmska ljetna poslastica

ČITANJE: 1 minuta

Animirani film “Ledeno doba: Veliki udar”, peti nastavak popularnog serijala za kojim su “poludjele” bukvalno sve generacije ljubitelja umjetnosti, stiže u četvrtak u banjalučki multipleks “Palas”.

Za premijerno prikazivanje ovog ostvarenja, koje je rađeno u 3D tehnici, već mjesecima vlada veliko interesovanje publike, pa su mnogi već danima u redovima ispred bioskopa želeći da prvi obezbijede kartu i zaplove u ledenu avanturu sa popularnom vjevericom Skret.

– Broj nastavaka najbolje govori o popularnosti pojedinih filmova. Publika voli da se vraća poznatim pričama, pa su već mnogi ljubitelji “Ledenog doba” rezervisali ulaznice za premijeru – kaže Marina Popović iz banjalučkog multipleksa “Palas” za “Glas Srpske”.

Peta priča počinje vjeveričinom epskom potragom za odbjeglim žirom, kojeg će ovog puta katapultirati u svemir. U velikom svemirskom prostranstvu dogodiće se niz kosmičkih događaja koji prijete uništenju cijelog svijeta. Kako bi se spasli od katastrofe koja im prijeti, već poznati junaci ove animirane avanture Mani, Sid i Dijego moraće da napuste svoj dom i krenu u nove avanture i to u egzotične zemlje, gdje će upoznati mnogo interesantnih likova.

U originalnoj verziji filma Sidu glas pozajmljuje Džon Leguizamo, Dijegu Denis Leri, Eli Kvin Latifa i Meniju Rej Romano.

Film “Ledeno doba: Veliki udar”, koji su režirali Majk Tarmajer i Galet T. Ču, sinhronizovan je, a banjalučka publika u ulogama popularnih junaka slušaće glasove Ede Majke, Tarika Filipovića, Darije Knez i Ljube Kerekeša.

Originalni film prvi put se pojavio u bioskopima 2002. godine i od tada su nastala još tri nastavka: “Otapanje” 2006, “Dinosaurusi dolaze” 2009. i “Pomjeranje kontinenta” 2012. godine.

(Glas)