Magazin 01.01.2019.

Mala Ema je prva banjalučka beba u 2019. godini

ČITANJE: 1 minuta

Po tradiciji, prvog dana nove godine, gradonačelnik Igor Radojičić darivao je prvu banjalučku bebu zlatnikom i novčanim iznosom.

Ove godine to je Ema Đurašinović koja se rodila 50 minuta iza ponoći, dugačka je 50 cm i teška 2.950 grama. Srećnu majku Jasnu Đurašinović i malu Emu darivali su i predstavnici Komercijalne banke početnim štednim ulogovm od 500 KM.

Gradonačelnik Radojičić je u izjavi novinarima podsjetio da Grad Banja Luka već dugi niz godina ima tradiciju da daruje prvorođenu bebu u našem gradu.

– I ovom prilikom čestitam srećnim roditeljima, bebi želimo sve najbolje u životu da je prati sreća, a na ovaj način, između ostalog, još jedanput podsjećamo na naše najmlađe sugrađane i naš demografski razvoj. Nadam se da će beba ostati da živi u našem gradu, da će imati srećno djetinjstvo – rekao je Radojičić.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Banja Luka, Vlado Đajić, izjavio je da ova ustanova ima veliku podršku institucija Republike Srpske i Grada Banja Luka.

– Imamo zajednički plan da uradimo rekonstrukciju ginekologije, da napravimo nove garaže I preselimo psihijatrijsku kliniku na Paprikovac, te da napravimo medicinski fakultet I medicinsku školu, što će sve zajedno činiti jedinstven medicinski kompleks – zaključio je Đajić.