Magazin 23.03.2016.

Male tajne poznatih dermatologa koje će vam nerado reći

ČITANJE: 3 minute
dermatolog
Jeste li se ikad zapitali zašto tretmani u kozmetičkom salonu ponekad daju toliko nemjerljivo bolje rezultate od onih u kućnoj izvedbi?

Od umorne kože do zdrave blistave puti i nije tako trnovit put. Sve je zapravo u pripremi kože, pravilnom redoslijedu nanošenja kozmetičkih preparata i pravilno odabranoj učestalosti tretmana.

Naravno, uz uslov da su kozmetički preparati visoke kvalitete – što ne znači da moraju biti i skupi.

Kozmetička industrija iz dana u dan lansira nove „revolucionarne“ proizvode za njegu lica kod kuće. Njihove cijene često nisu vezane uz sam kvalitet pa se zna dogoditi i da skupi proizvod ne opravda ukazano mu povjerenje.

Ovih nekoliko malih tajni poznatih vrhunskih dermatologa omogućiće vam učinak tretmana u kućnoj izvedbi gotovo identičan onom u kozmetičkom salonu. Uživajte u svom novom odrazu u ogledalu.

Pravilno pripremiti lice nije skup sport

Pravilna priprema lica izrazito je važan korak u njezi. Ono za što većina žena misli da je najkomplikovanije zapravo je najjednostavniji korak. U kozmetičkom salonu lice će vam pripremiti najčešće s 15-20 minuta ispuštanja vruće pare prema područjima lica. Gotovo isti efekt, samo puno ugodniji, možete dobiti ako u kupaonici zatvorite prozor i vrata i tuširate se u toplijoj vodi. Na licu će se pore potpuno otvoriti i biće spremno za aplikaciju maske za detoksikaciju ili rješavanje sebuma – kažu nam medicinski kozmetičari iz DermaCare centra u Zagrebu.

Nezaobilazna maska s aktivnim ugljenom i niacinamidom

Nanošenje maske za lice nakon pravilne pripreme lica parom ima preko četiri puta jače djelovanje od nanošenja na kožu s koje je trenutno isprana šminka. Ugljen ima nevjerojatnu sposobnost upijanja nečistoće, toksina i suvišnog sebuma s kože. Većina maski za lice bazira se na glini ili običnom ugljenu i usredotočuje se na proišćavanje akni i masne kože. Poznati dermatolozi koriste maske s višestrukim djelovanjem nakon kojih je koža potpuno očišćena ali i smirena što je važan korak za nanošenje aktivne supstance.

Mikroinkapsulirani retinol za zaglađivanje bora i pora

Retinol je zapravo čisti vitamin A koji ima dugu tradiciju u svom djelovanju. Osim za anti-ageing, visokokvalitetni retinol se koristi i za vrlo uspješno tretiranje stanja kao što su problematična koža kod akni – bilo da su one aktivne, u vidu mitesera ili su tek vidljive proširene pore bez trenutnih infektivnih zbivanja. On ima takozvano sebosupresivno djelovanje – smanjuje veličinu lojnice i regulira njen rad.
Kod visokokvalitetnog retinola vrijedi pravilo manje je više. Za kožu od 35 do 40 godina starosti dovoljno ga je nanijeti svaki treći dan na lice, vrat i dekolte za dugotrajni učinak. Za jako masnu kožu sklonu aknama ili vidljive bore na licu potrebno ga je nanositi minimalno 4-6 sedmica svaki drugi dan u kontinuitetu i razlika će biti vidljiva naočigled.

I na kraju, trik s bluranjem kože za svjež i baršunast izgled

Malo je poznato, no primeri za pripremu lica za nanošenje tekućeg pudera već su odavno ušli i u dermatološke ordinacije. Nakon kozmetičkog tretmana nanošenje tekućeg pudera ili nekvalitetnog primera bilo bi formula za začepljivanje tek tretiranih pora i moglo bi uzrokovati akutne infekcije tipa crvenila, prištića i akni. Kvalitetni primjer koristiće za zaštitu tek tretirane kože od sunčevih zraka i dodatno je hidratizirati postepeno otpuštajući vlagu. Uz svoj preparativni učinak, njegov dekorativni učinak na tek tretiranoj koži dat će poseban finish ne začepljujući pore.

(Net.hr)