Magazin 30.03.2016.

Marko Feher otvara 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo

ČITANJE: 2 minute
Marko Feher
Marko Feher najpoznatiji i najproduktivniji BH dizajner otvara najveću modnu manifestaciju 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo na novoj lokaciji Porsche Sarajevo salon Audi!

Pred nama je najiščekivaniji 36. NIVEA BH Fashion Week Sarajevo s odličnim programom, gdje će vodeći BH dizajneri i noviteti BH modne scene predstaviti svoje nove kolekcije.

Svečano otvorenje 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo pripalo je Marku Feheru, BH modnom dizajneru, koji je sa svojih 25 godina uspio da pokori svjetsku modnu scenu.

Njegovo ime možemo vidjeti u svjetskim modnim časopisima poput Britanskog Voga, Glamura – najpoznatijeg japanskog i španskog modnog portala kao i u mnogim drugim svjetskim i regionalnim medijima.

Kolekcija nosi naziv „Persepolis“ . Marko Feher prije septembarskog London Fashion Week-a prezentovaće svoju kolekciju samo kod nas na 36.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo.

Kako Marko kaže : „Kolekcija „PERSEPOLIS“  je inspirisana promjenama, buntom, punk pokretom, inovacijom. Ova kolekcija je dosta drugačija od svih ostalih, bazira se na inovaciji i tretiranju materijala, takođe i na upotrebi nekih boja koje do sada nisu korištene.

Publika od Marka očekuje najbolje, dostojno svjetske scene, a da je Marko jedan od dizajnera koji istinski pripadaju svjetskoj sceni, potvrdio je i poziv na London Fashion Week, ali i prijem na najprestižniji koledž u svijetu „Central Saint Martins“ London, koji su pohađala najveća svjetska imena mode, kao Alexander Mc Queen, Stella Mc Cartney, John Galliano i mnogi drugi…

Marko Feher je bio pobjednik prve generacije „Perwoll New Generation“, a od tada svjedočimo velikom uspjehu i velikom uticaju i promjenama ne samo na BH modnoj sceni, usudili bi se reći i na svjetskoj sceni!

Isto veče, 02.04. na programu je renomirani dizajner i kostimograf iz Düsseldorfa Emir Medić.

Emir je rodom iz Doboja ali svoju karijeru gradi u Njemačkoj. Svoje iskustvo gradio je u Parizu sa poznatim Bernhardom Willhelmom.

Pored Emira, u sezoni proljeće-ljeto 2016. XYZ Premium Fashion Store donosi vam jedinstveno modno putovanje po svačijem ukusu i za svaki stil. Nezavisno njegujete li ulični ili elegantni stil, XYZ nudi vam bezbroj brendova, kojim možete postiči savršen izgled.

I za kraj, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske i Udruženja manekena Hrvatske, u sklopu eventa „Hrvatska večer mode“, nove kolekcije predstaviti će hrvatski dizajneri: Boris Banović, Ana Milani by Wedding City, PRETA design by Petra Premor, mlada dizajnerica Martina Kuzlić te renomirana modna kuća Kotka.

Kreacije hrvatskih modnih dizajnera upotpuniće nakit branda FOR LADIES HANDMADE mlade dizajnerice Roberte Krajnović. Dok je za make up izgled hrvatskih manekena i manekenki zadužen RED LIPS Make Up studio .

(NN)