Magazin 19.08.2016.

Melanija Tramp s oduševljenjem iščekuje cipele iz Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Potencijalna prva dama Amerike, Melanija Tramp, oduševljena je što će na poklon dobiti dva para cipela od banjalučke firme „Bema“.

Direktor „Beme“, Marinko Umičević,  kaže da im se supruga Donalda Trampa javila putem fejsbuka i da joj mnogo znači znak pažnje i riječi podrške, koje su joj upućene iz Banjaluke.

Dva para potpetica, bijele i zlatne, lijepoj Melaniji svečano će iz „Beme“ poslati za deset dana.

– Poslali smo joj poruku na ćirilici, latinici i engleskom jeziku da je obavijestimo o svemu i pitamo za broj cipela koji nosi, a ona nam je poručila da je oduševljena našim gestom. Dosta je razumjela šta piše na srpskom jeziku, jer je rođena Slovenka, ali je ćirilično pismo zaboravila – rekao je Umičević.

Nakon što su iz „Beme“ nedavno najavili kako će gospođu Tramp obradovati elegantnim cipelama, ovo preduzeće, Banjaluka i Republika Srpska došli su u „žižu“ javnosti domaćih i svjetskih medija.

Umičević priča da se strani repoteri utrkuju ko će prvi objaviti sliku unikatnog poklona kada bude završen.

– Novinari nas stalno zovu, nude nam čak i pare da dobiju ekskluzivni snimak cipela, ali nikome nećemo dati prednost. Konferenciju za medije održaćemo 29. avgusta u našoj fabrici, svečano prezentovati cipele, nakon čega ćemo ih sa propratnim pismom poslati put Amerike – najavljuje direktor „Beme“.

Dodaje da su u cijeloj priči i političke partije videle priliku za promociju. Kako kaže, imali su ponude da konferenciju održe u velikim pres- centrima, ali sve su odbili.

Umičević vjeruje da izgledom i kvalitetom poklona neće razočarati Melaniju Tramp, iako, ističe, ona nosi cipele koje koštaju i po 2.000 evra. Materijal su zato, specijalno za nju, nabavili iz Italije.

– Bijele cipele imaće potpeticu osam centimetara, a zlatne 12 centimetara, ali pravljene su od memorijske pjene tako da će biti lagane i udobne za nošenje. U unutrašnjost cipela biće utkan zmijanjski vez, a ispod znak „Beme“ – pojasnio je Marinko Umičević.  Nakon što čuju reakcije gospođe Tramp, odlučiće da li će sličnu obuću praviti i za šire tržište.

(EuroBlic)