Magazin 20.12.2022.

Miroslav Ilić: Podržimo nabavku inkubatora, ljudski je pomoći

ČITANJE: 1 minuta

Poznati estradni umjetnik Miroslav Ilić rekao je da će s zadovoljstvom nastupiti na predstojećem koncertu u Banjaluci, koji je ovaj put, u okviru tradicionalne akcije i donatorske večeri “S ljubavlju hrabrim srcima”, posvećen nabavci transportnih inkubatora za bolnice i porodilišta širom Srpske.

Ilić je izjavio Srni da se uvijek odazivao na ovakve i slične humane i plemenite akcije u organizaciji predsjednika Srpske.

“Već sam nekoliko puta učestvovao i veoma se rado odazivam. I ne samo u Banjaluci, već gdje god je neka humanitarna akcija, ukoliko sam u mogućnosti”, rekao je Ilić.

On je rekao da to smatra svojom ljudskom obavezom.

“Dakle, i ove godine ću biti u Banjaluci i nadam se da ću tamo videti mnoge ljude kojima se radujem. A što se tiče poruke, smatram da ljudima ništa posebno ne treba poručivati jer oni znaju da je ljudski pomoći. Svako ko može na svoj način treba da pomogne”, rekao je naš sagovornik.

Koncert na kome će pjevati Ilić trebalo bi da počne u ponedjeljak, 26. decembra, u 20.00 časova na Trgu Republike – plato ispred Radio-televizije Republike Srpske.

Na koncertu bi trebalo da nastupe i Marija Šestić, Maja Manojlović, Saša Matić, Aco Pejović, Vanja Mišić i Željko Vasić.

Donatorsko veče, 13. po redu, biće održano pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Srpske Milorada Dodika, 26. decembra.

Na tom planu je, na inicijativu i zahtjev pedijatara iz Nevesinja, Trebinja, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Doboja, Bijeljine, Foče i Banjaluke, iskazana potreba da se porodilištima širom Srpske obezbijede transportni inkubatori i tako omogući savremen transport prijevremeno rođenih beba, a nosilac ovogodišnje akcije je Udruženje pedijatara Srpske.

(Srna)