Magazin 30.03.2016.

Mislila da joj se muž ukrcao na kruzer i plivala za njim satima

ČITANJE: 2 minute
kruzer-brod
Penzionerku (65) iz Velike Britanije, koja je u blizini Madeire u Portugaliji skočila u more misleći da se na kruzeru nalazi njen suprug, spasla je grupa lokalnih ribara.

Pomorski komandir Feliks Markes izjavio je da su gospodin Braun i njegova supruga Suzan u nedjelju kupili avionske karte kako bi se tog dana ranije vratili kući, u Bristol.

Nakon što je svog supruga izgubila iz vida, gospođa Braun se uzrujala i skočila u more, misleći da je njen suprug ipak odlučio da se ukrca na kruzer koji se od Lisabona zaputio ka Bristolu.

Za četiri sata preplivala je oko 400 metara, a kada je zbog zamora i hipotermije počela da posustaje i viče za pomoć, primjetila ju je grupa ribara koja ju je izvukla iz vode.

Policija je u međuvremenu saznala da se njen suprug vratio u Englesku.

“Pokušavamo da stupimo u kontakt sa gospodinom Braunom kako bismo na osnovu njegove izjave pokušali da utvrdimo šta se tačno desilo. Za sada je potvrđeno da se nalazi u Engleskoj. Trenutno znamo samo ono što nam je Suzan Braun ispričala”, rekao je Markes.

On je dodao da se za sada zna da su njih dvoje odlučili da okončaju put u Madeiri i tamo sačekaju let za Bristol. Dvije avionske karte su zaista bile rezervisane u subotu uveče.

Gospođa Braun se vjerovatno izgubila i impulsivno skočila u more, misleći da se njen suprug ukrcao na kruzer.

“Imala je sa sobom malu torbicu sa dokumentima… bila je uznemirena i očajna. Srećom, preživjela je, ali je mogla da umre usljed hipotermije, jer je njeno stanje već bilo ozbiljno kada su je ribari pronašli. Bila je vrlo dezorijentisana kada je primljena u bolnicu u Funšalu”, zaključio je Markes.

(Avaz)