Magazin 07.03.2016.

Mladi iz Hrvatske vikendom opsjedaju beogradske splavove

ČITANJE: 1 minuta
splavovi klubovi vikend provod
Na stotine mladih iz Hrvatske provod za vikend sve češće traži u srpskoj metropoli gdje vikendom ulice vrve mladim ljudima iz Hrvatske koje ondje privlače muzika, zgodni i pristojni momci i srdačni ljudi.

Oko 800 mladih iz Hrvatske tulumarilo je u Beogradu za vikend.

-Sviđaju nam se cajke i vaši kul dečki. U kafiću mi je jedan prišao i upalio cigaretu, a drugi mi je pridržao kaput. Kod nas bi te prije šutnuli. Meni je jedan dečko prišao i rekao da navija za Hajduk iako živi u Beogradu. A ja sam mu odgovorila: Ali, Dinamo će opet biti prvak- kroz smijeh je rekla Antonija iz Zadra, a njezin prijatelj Dejan je dodao:

-Planiramo ovo putovanje već godinama i sada kada smo završili fakultete odlučili smo napokon doći. Žao nam je što nismo ranije. Bili smo u Skadarliji i super smo se proveli uz tamburaše. Naručili smo mješano meso. Hrana je izvrsna i jeftina, a ljudi ljubazni.

Koliko god Beograd oduševljava vikend-turiste noćnim životom, djevojke su se ipak požalile na čistoću ulica koju primjećuju, naravno, danju, te na haotičan saobraćaj. Svoj muzički ukus ne skrivaju.

-Obavezno naručujemo ‘Kukavicu’, ‘Nevaljalu’ i ‘Kad bi bio ranjen’ od Cece. Ja znam sve o njoj i njenoj djeci. Po Veljkovim slikama na instaću točno znam je li i dalje s nekom djevojkom. Nije više s Mašom – kaže Marina iz Karlovca.

(24sata.rs)