Magazin 10.03.2016.

Mornarska soba za dječake

ČITANJE: 1 minuta
mornarska soba
Odvojite djecu od kompjutera tako što ćete im obezbjediti ambijent za maštanje. Zanimljivo uređena soba dobar je osnov da se dječak dugo igra istraživača sam, sa bratom ili drugom.

Svi dječaci vole istraživače, avanturiste i pustolove, a soba u stilu velikih morskih putovanja još više će rasplamsati njihovu maštu.

I običan bijeli krevetac, naslijeđen od sestre, može da se pretvori u muško utočište. Naime, plavi jastuci, crvene pantljike i brodovi učiniće da bijeli krevetac, u kojem je do juče spavala princeza, postane muški brod.

I soba za starijeg dječaka dobiće potpuno drugu atmosferu uz plavu komodu ili tepih i lijepe jastuke ili zavjese sa motivima sidra, crvene zvijezde i kormila, kao i konopci koji vise. Lijep ukras su mreže, na koje dječak može da kači crteže, kao i pletena korpa u koju mogu da se odlažu igračke.

Uz pomoć stolara, stari probušeni čamac može da se pretvori u udoban krevet ili kanabe koji će biti pravi hit među drugovima.

Soba za tinejdžere ne smije da ima previše sitnica, a maketa broda i pokrivač sa teget-bijelim štraftama dovoljni su da podsjete momka na more i šta sve može da se doživi na putovanju. Tapete sa geografskom kartom, jednostavno uramljena mapa ili slika broda, još neki su detalji koji će upotpuniti mornarsku sobu.

(Novosti.rs)