Vijesti 11.12.2020.

MUP Srbije donirao opremu za konjičku jedinicu policije Srpske

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije doniralo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske opremu koja će podići efikasnost i kapacitete konjičke jedinice policije Srpske.

Ugovor o donaciji potpisali su direktor policije Republike Srbije Vladimir Rebić i direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je, nakon potpisivanja ugovora, istakao da će dobra saradnja dva ministarstva biti dodatno unaprijeđena s ciljem veće bezbjednosti građana Srbije i Republike Srpske.

Vulin je naveo da su odnosi Srbije i Republike Srpske uvijek bili dobri, ali da ih je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić učinio sadržajnijim, djelatnim i podigao na nivo na kome nikada prije nisu bili.

“Aleksandar Vučić je predsednik svih Srba i brine o našem narodu gde god da živi”, poručio je Vulin.

On je dodao da je Republika Srpska prioritet Srbije.

“Bezbednost i sigurnost građana Republike Srpske su nam važni koliko i bezbednost i sigurnost građana Srbije”, naglasio je Vulin.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević zahvalio se na doniranoj opremi, istakavši da je to samo mali dokaz saradnje i dobrih odnosa dvije policije.

(Srna)