Magazin 12.01.2017.

Na prvoj izložbi mačaka djeca najbrojniji posjetioci

ČITANJE: 1 minuta

Mnogobrojni građani, u najvećem broju djeca, večeras su prisustvovali revijalnoj izložbi mačaka, zanimljivog naziva “Mace – gradske face”, koja je održana u tržnom centru “Emporium”.

Pred građanima se našlo dvadesetak mačaka, između ostalog, persijske, sijamske i ruske plave, a posjetioci su mogli da pogledaju i bengalsku, te mačku mejn kun, koje su vrlo rijetke na našim prostorima.

Na licima pojedinih mačaka jasno se mogao vidjeti strah, a pretpostavlja se da ih je uplašila velika gužva. Najmlađi su, uprkos tome, željeli da se igraju sa ovim životinjama, zbog čega je “palo” i poneko grebanje. Ništa ozbiljno. I dok su se mačke pomalo durile zbog pažnje koja im je ukazivana, posjetioci, posebno djeca bili su oduševljeni što su imali priliku da prisustvuju jednom ovakvom događaju.

mace gradske face

Zadovoljstvo ne kriju ni organizatori izložbe, do sada neviđene na ovom području. Ova izložba posebno je interesantna zbog toga, što je prva u Banjaluci, ali i na području cijele BiH, ovakve vrste. Organizatori tvrde da su na ovaj način željeli da promovišu mačke, jer se, kako kažu, uglavnom više govori o psima.

mae gradske face 1

Biljana Gagić Jevđović, jedna od organizatorki ove izložbe kazala je da su iznenađeni brojem građana koji su odlučili da posjete ovu nesvakidašnju izložbu.

– Nismo se nadali ovolikoj posjeti. Najveće interesovanje vladalo je se za egzotične vrste mačaka – dodala je ona.

macke

(EuroBlic)