Magazin 30.03.2017.

Novi repertoar Multipleksa Palas: Štrumpfovi, Moćni rendžeri i Džejk Džilenhol

ČITANJE: 4 minute

Junaci djetinjstva su od danas u banjalučkom Multipleksu Palas. Na filmsko platno stigli su Štrumpfovi, Moćni rendžeri i, naravno Ljepotica i Zvijer.

Odličan izbor za klince, ali i odrasle koji uživaju u odličnim adaptacijama crtića uz koje smo odrasli.

Ljubitelji SF filmova konačno će doći na svoje jer ih Skarlet Johanson, Ejmi Adams, Rajan Rejnolds i ostali vode u fantastičan svijet u kome je sve moguće. Da napomenemo, koji god film da izaberete nećete moći da izbjegnete Džejka Džilenhola kome je snimanje SF filmova postalo omiljeni posao.

Štrumpfovi: Skriveno selo 3D 

Jeste li spremni da otkrijete najštumfastičniju tajnu u istoriji? U trećem nastavku ovog popularnog serijala, Štrumpfeta će uz pomoć tajanstvene karte i u pratnji svojih najboljih prijatelja upustiti u uzbudljivu avanturu kroz Zabranjenu šumu ispunjenu magičnim stvorenjima. A sve to kako bi pronašla misteriozno skriveno selo prije vječitog neprijatelja čarabnjaka Gargamela.

Film je režirala Keli Esburi, a sinhronizovan je na srpski jezik.

ŽANR: animirana avantura
TRAJANJE: 90 min.
TERMINI: 17:30, 18:45 + sub/ned 12:00, 14:00

Duh u oklopu 3D 

Film je baziran na japanskom animiranom filmu iz 1995. godine koga je režirao Mamoru Oši prema istoimenoj mangi iz 1991. godine. Radnja je smještena u 2029. godinu kada su mnogi ljudi postali kiborzi zamijenivši neke svoje dijelove tijela umjetnim implantatima. Međutim, mozak se ne može zamijeniti te on predstavlja “duha” tj. ljudski identitet koji se nalazi u oklopu mehaničkog tijela. Radnja filma prati Mejdžor (Skarlet Johanson) koja vodi elitnu jedinicu pod nazivom Sektor 9 zaduženu za najopasnije kriminalce.

ŽANR: akcija, avantura, SF
TRAJANJE: 106 min.
TERMINI: 16:45, 20:15, 22:15 + sub/ned 12:30

Trag života

Priča se vrti oko šestočlane posade na međunarodnoj svemirskoj stanici koja se nalazi na ivici jednog od najvažnijih otkrića u istoriji civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polako započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to iko mogao očekivati…

Režiju potpisuje Danijel Espinoza, a uloge su povjerene glumcima Rajanu Rejnoldsu, Rebeki Ferguson i Džejku Džilenholu.

ŽANR: triler, SF
TRAJANJE: 104 min.
TERMINI: 20:30

Noćne zvijeri

Suzan Merou živi neispunjen život sa suprugom Hatonom. Jedan vikend, kad njen suprug ode na poslovni put, Suzan dobija paket od svog bivšeg muža, Edvarda Šefilda. To je roman “Noćne životinje”, koji je on napisao, a s kojim se nije godinama čula niti vidjela. Suzan odluči da proča roman, koji je posvećen njoj, a nakon toga i na susret s bivšim suprugom.

Glume Ejmi Adams, Rebeka Ferguson i Džejk Džilenhol kome je početak 2017. bio, očito, veoma plodonosan.

ŽANR: triler, SF

TRAJANJE: 104 min.
TERMINI: 20:30

Moćni rendžeri

Petoro naizgled običnih tinejdžera u misiji da spasu svoj mali grad, ali i čitav svijet koji je na rubu uništenja zbog invazije vanzemaljaca. Ubrzo otkrivaju da samo oni mogu da spasu Zemlju od propasti. Međutim, kako bi se to ostvaraju moraju da prevladaju svoje lične probleme prije nego što bude prekasno. Uloge tumače Elizabet Benks, Brajan Kranston, Dakre Montgomeri i mnogi drugi.

ŽANR: akcija, SF, avantura                                                                                   TRAJANJE: 124 min.                                                                                                           TERMINI: 15:15

Ljepotica i Zvijer 3D

“Ljepotica i zvijer” je fantastično putovanje Bele, pametne, lijepe i samostalne djevojke koju Zvijer zarobi u svom dvorcu. Uprkos svojim strahovima, Bela se sprijatelji sa začaranim stanarima dvorca te spoznaje plemenito srce i istinskog princa koji se krije iza strašnog izgleda Zvijeri.

Uloge tumače Ema Votson, Den Stivens, Luk Evans i drugi.

ŽANR: fantazija, mjuzikl
TRAJANJE: 129 min.
TERMINI: : 17:45, 19:30, 22:00 + sub/ned 11:45, 14:15

Biser Bojane

Ðorđe Popović, mladi ljekar iz Beograda, dobija anonimni poziv da upozna oca. U tom trenutku Ðorđe vjeruje da mu je otac mrtav, ali ipak odlučuje da se upusti u potragu za sopstvenim identitetom. On odlazi u Crnu Goru i usput upoznaje Lolu, mladu kajterku i kćerku policijskog inspektora, koja putuje na Adu Bojanu.

Uloge tumače Milutin Mima Karadžić, Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Andrija Milošević i Mira Banjac

ŽANR: akcija, komedija
TRAJANJE: 109 min.
TERMINI: 17:45, 20:00, 22:15 + sub/ned 13:00

Kong: Ostrvo lobanja 3D

Raznoliku ekipu istraživača okupila je avantura na nepoznatom, neistraženom ostrvu u Tihom okeanu – lijep, ali i opasan – ne znaju da su ušli u prostor mitskog Konga. U glavnim ulogama su Tom Hidlston, Semjuel L. Džekson, Bri Lašon i Džon Gudman.

Film je sniman na tri kontinenta preko šest mjeseci, počevši od mjesta Oahu na Havajima – gdje je snimanje započelo u oktobru 2015. godine – zatim na australijskoj Zlatnoj Obali, i na kraju u Vijetnamu, na više lokacija, od kojih neke nikada nisu bile viđene na filmu.

ŽANR: avantura, fantazija
TRAJANJE: 118 min.
TERMINI: subota i nedjelja 14:30