Magazin 30.08.2016.

Najmlađi obućar Banjaluke: Ne treba bježati od zanata

ČITANJE: 1 minuta

Đorđe Vujmilović, mladi obućar iz Banjaluke, primjer je kako se od zanata može zaraditi za pristojan život.

Obućarskim zanatom se kako kaže, počeo baviti prije pet godina kako bi zaradio nešto novca za džeparac.

„Rođaku koji se već duže vrijeme bavi ovim poslom bila je potrebna ispomoć, ponudio mi je da radim kod njega kada mu je bila potrebna pomoć zbog povećanja obima posla i pristao sam“, kazao je Vujmilović za ’’mojabanjaluka.info’’.

Nakon što je savladao osnove zanata otvorio je svoju obućarsku radnju „express obućar Đole“ u kojoj obavlja sve popravke obuće, torbi, kaiša i ostalih proizvoda od kože do izrade kompletnog dijela čizmi, cipela, papuča ili sandala.

„Zbog finansijske situacije građana cijene obućarskih usluga su već neko vrijeme na istom nivou, dok se cijene materijala i režija povećavaju, ali uz kvalitet i brzu uslugu stvori se dovoljan obim posla kako bi se pokrili troškovi“, kaže nam Đorđe Vujmilović, najmlađi obućar Banjaluke.

djordje vujmilovic2

Obućar Đorđe savjetuje mladima da ukoliko imaju priliku da počnu samostalno raditi neki zanat svakako to urade jer je potreba velika, a uz dobru ideju i nešto početnih sredstava može se zaraditi za pristojan život.

Njegova radnja nalazi se u banjalučkom naselju Nova varoš, u blizini Osnovne škole ’’Georgi Stojkov Rakovski’’.

On u svojoj radnji ima šivaću mašinu ’’Adler’’, na koju je kako kaže posebno ponosan.

Narodna poslovica kaže svaki zanat je zlatan, a uz rad, trud i posvećenost se može uspjeti. Od zanata ne treba bježati jer nijedno društvo ne može funkcionisati bez ovakvih ljudi i njihovih vještih ruku.

(mojabanjaluka.info)