Magazin 21.03.2017.

Nakon 17 godina banjalučki bend “Petrogradski Ludi Đak” ima novu pjesmu

ČITANJE: 2 minute

Nakon 17 godina, na prvi dan proljeća, banjalučki bend “Petrogradski Ludi Đak” vraća se na scenu sa novom pjesmom “Ljubav zvoni, zove me” za koju je  snimljen i spot.

“Biće proljeća i sunca – uprkos svemu, za inat svemu, protiv svega i svakoga što se suprotstavlja životu”, zapisao je davno Duško Radović, a sigurno će i vama na pamet pasti baš ove riječi dok budete gledali spot i slušali pjesmu. Naime, pjesma govori o nostalgiji, i o tome kako ovo novo proljeće budi sjećanja na neke nepovratno izgubljene godine i uspomene.

Kadrovi sunčane Banjaluke snimljeni biciklom upotpunjuju priču i, baš kao i tekst pjesme, pozivaju na novi krug, novo proljeće, novi život.

Pjesma “Ljubav zvoni zove me” snimljena je krajem prošle godine u banjalučkom “Brko studios”, a odsvirali su je Milan Jeremić (bubanj), Saša Plećaš (prateći vokal i bas), Siniša Stanić (prateći vokal i akustična gitara) i Goran Vidaković (glavni vokal i električna gitara).

Banjalučki bend “Petrogradski Ludi Đak” osnovan je 1989. godine. Nastupali su i tokom ratnih devedesetih, a najintenzivniji period kada je o svirkama riječ bio je 1997. do 2000. godine.

“Najčešće smo svirali u kafe baru Rock Uno, koji više ne postoji (nalazio se preko puta Specijalnog tužilaštva). Tih godina se znala cijela kafanska publika Banjaluke sjatiti u baštu Una i uz našu muziku cirkati pivo”, prisjeća se jedan od članova benda – Siniša Stanić.

Bend je 2000. godine snimio album “Sanjam da sanjam” u Ćupriji u Srbiji, kao i nekoliko spotova, a nakon toga je prestao da postoji. Pjevač i frontmen Goran Vidaković ubrzo nakon raspada je otišao u Švedsku gdje i danas živi.

Spot za pjesmu “Ljubav zvoni zove me” je urađen u produkciji Mondo.ba, po ideji banjalučkog režisera Branka Lazića. Za montažu je zaslužan Vedran Ševčuk Alf, a bicikl je vozio Bojan Jakovljević.

Pogledajte…

(Mondo.ba)