Magazin 24.07.2016.

Neki bendovi sa Demofesta su i varali

ČITANJE: 1 minuta

Zbog propusta sa finalistima sinoć završenog Demofetsa – bendom EOT iz Karlovca od naredne godine uslijediće nova festivalska pravila!

Naime, spostavilo se da finalisti – bend EOT iz Karlovca već imaju snimljen album za Croatia Records, pa su tako prekršili elementarno pravilo festivala.

“Normalno je da ko radi i griješi. Izvinjavam se demo bendovima zbog situacije sa vodom. To je potpuno naš propust i kritika je bila na mjestu. Mi smo prepustili ugostiteljima brigu oko pića koji su napravili propust jer su se vjerovatno više fokusirali na zaradu, a ne na obaveze, nadam se da smo se popravili narednih večeri.

Kada je riječ o EOT-u to moram reći da smo nažalost kasno saznali kako su oni izdali album i to od članova drugih demo bendova kojima se zahvaljujem na sugestiji. Pametniji plan slijedi poslije odmora. Ostarile su nam propozicije za takmičare koje su možda bile dobre za prva izdanja. Za naredni ih mijenjamo, ali moramo misliti i na bendove koji su izdali albume jer to još uvijek nije kompletna priča. Pokušaćemo sve da riješimo kako bi svi bili zadovoljni”, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u banjalučkom Domu omladine direktorka festivala Brankica Janković.

(mondo.ba)