Magazin 12.07.2016.

Nektar FreshWave Festival predstavlja MASSIVE Stage

ČITANJE: 4 minute

Povodom velike rođendanske žurke i jubilarnog 5. izdanja festivala Nektar Fresh Wave Festival predstavlja Massive Stage, treću binu festivala na kojoj će nastupiti regionalne hip hop i drum&bass zvijezde!

Neka od imena su: Rahmanee, Timbe (Bad Copy), Bizzo Bodega (Blackout, Bolesna braća), Baga Sound System (FM Jam), Filip Motovunski, Dada Selectah, Kawiar, Dee Jah, Zupany Hain Teny Crew, Woodie, Banana Sound (Luka TBF i Yuri Stillnes).

Još svega dvadesetak dana ostalo je do velike rođendanske i jubilarne proslave Nektar FreshWave festivala, a kako bi trodnevne zabave na tvrđavi Kastel bile nezaboravno iskustvo za sve posjetioce obezbjedili smo i treću festivalsku binu koja okuplja najveće regionalne drum&bass i hip hop zvijezde, koje se pridružuju plejadi fantastičnih izvođača koji će ovo ljeto na Vrbasu učiniti nezaboravnim!

Timbe&Rahmanee nastupaju prve večeri festivala, a publici će predstaviti najveće hitove Bad Copy, najveće hitove iz solo karijere popularnog člana famoznog trojca Timbeta i naravno, fantastične remixe južnobalkanskog Roni Size-a, gospodina Rahmaneea! Lucidnost rima, fantastični bitovi i puno nenormalno dobre energije je nešto što uvijek očekujemo od ovih izvođača, a obećali su nam nezaboravan nastup na jubilarnom izdanju festivala mada se još nisu složili da li nastupaju zajedno ili u odvojenim setovima ali s obzirom na naš mali jubilej i veliku rođendanbsku žurku treba očekivati neočekivano!

Bizzo&Zupany su hip hop velikani koji u poslednjih nekoliko godina predstavljaju i svoje DJ vještine širom regiona i evrope! Originalni član revolucionarnog Blackout99 pokreta koji je regionu krajem prošleg vijeka predstavio hip hop u do tada još neviđenom izdanju kojeg je krasio produkcijski perfekcionizam i britke rime. Član sastava Bolesna braća, Bizzo je pokazao da posjeduje još mnogo vještina poput DJ vještina, a koje će nam i na koji način predstaviti ostaje da vidimo druge večeri festivala na Massive bini! Druge večeri festivala nastupiće i Baga Sound FM Jam drum sastav iz Tuzle ali i Zupany, jedan od osnivača novosadskog hip hop sastava Hain Teny, čiji je uticaj na prefinjeni balkanski hip hop je neizmjeran! Festivalski mag, selektor famozne Roots&Floowers EXIT bine, koji će nam predstaviti svoj novi koncept urbanog zvuka!

Dan treći Masssive bine rezervisan je za nastup Filipa Motovunskog, od strane kritičara svojevremeno proglašavanog za čudo od djeteta drum&bass-a! Porijeklom iz Motovuna, a sa bazom u čuvenoj zagrebačkoj Medici, Filip je u poslednjih nekoliko godina izrastao u produkcijsku veličinu koji intenzivno sarađuje sa drugim velikanima kao što je Rahmanee ili Coyote Eyesburn! Zvuk kojeg preferira istančan je ali i energičan, a uz njegov afinitet ka remix izdanjima starih zaboravljenih hitova ne treba sumnjati da će imati nastup za pamćenje! Nastupiće i dama drum&bass-a i reggae zvuka Dadah Selectah, a binu će u zajedničkom nastupu dijeliti Luka iz grupe TBF i Yuri iz grupe Stillnes u projektu Banana Sound od kojeg možemo očekivati ludilo rima, ritmova, semplova i naravno veliku količinu pozitivne energije po kojoj su ovi izvođači prepoznatljici i poznati! Dalmatinska mikrofonija nam dakle stiže u najoriginalnijem obliku treće večeri festivala Massive bine!

Massive bina donosi nastupe i DJ Kawiar (Sopot), DeeJah i legendarnog DJ-a Woodie-a, koji je rezident i selektor FreshWave MASSIVE bine, koja već u svom prvom izdanju donosi nevjerovatne kombinacije i fantaziju groove regionalnog zvuka!

Nektar FreshWave PROMO PARTY

Poslednji i slobodno možemo reći najvažniji Nektar FreshWave PROMO PARTY desiće se u subotu, 16. jula na plaži OPIUM BEACH BAR-a uz obalu Vrbasa, a nastupiće planetarna superzvijezda i jedna od iskonskih house DJ ikona, JUNIOR JACK! Prvi headliner festivala ponovo se vraća kako bi vas sve pozvao na Nektar FreshWave Festival za kojeg Junior Jack kaže da je najbolji mali evropski festival koji se održava na tvrđavi!

Ulaznice u prodaji!

Podsjećamo da su trodnevne ulaznice u prodaji po cijeni od 55KM, a dostupne su u banjalučkom pabu Debela Berta, turističkoj agenciji MG Travel u Banjaluci i putem internet servisa za prodaju ulaznica www.kupikartu.ba!

(srpskacafe.com)