Magazin 22.03.2017.

“Noema” i Savez studenata Filozofskog fakulteta organizuju tribinu “Susreti”

ČITANJE: 1 minuta

Uredništvo časopisa za društvenu i humanističku misao “Noema i Savez studenata Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci organizuju tribinu pod nazivom “Susreti”.

Na tribini će se razgovarati o interesu studenata da uređuju studentske časopise, o odnosu akademske sredine prema takvim projektima, načinu finansiranja, iskustvima i perspektivama budućeg razvoja. O ovim temama će razgovarati, zajedno sa kolegama iz Banje Luke, gosti iz Beograda, Zagreba, Novog Sada i Splita.

U prvom dijelu tribine uređivački odbori će predstaviti časopise koje uređuju. Drugi dio je rezervisan za razmjenjivanje iskustava i razgovor o aktuelnim temama koje su od značaja za uređivačku politiku studentskih časopisa.

U završnom dijelu tribine će se razmatrati prijedlog Saveza studenata Filozofskog fakulteta o mogućnosti realizacije jednog zajedničkog projekta, koji bi imao regionalni karakter, s ciljem stvaranja velike elektronske baze u kojoj bi bili predstavljeni svi studentski časopisi sa srodnog jezičkog područja.

Na tribini učestvuju predstavnici časopisa: “Noema” iz Banja Luke, “Vesna” iz Beograda, “Mali Levijatan” iz Zagreba, “KULT” iz Novog Sada i “Pleter” iz Splita.

Tribina će se održati 24.03.2017. na Filozofskom fakultetu, učionica 317, sa početkom u 15 časova.