Magazin 21.05.2017.

Od hobija do modnog brenda: Dvije prijateljice iz Banjaluke kreiraju dječju garderobu

ČITANJE: 2 minute

Ove dvije dugogodišnje prijateljice iz Banjaluke spojile su ljubav prema materijalima, kreiranju i modi, a kao rezultat svega toga nastao je brend dječje garderobe.

Maja je inženjer poljoprivrede i majka četvoro djece, a Vanja ekonomista za turizam i ima dvije devojčice. Obe su saglasne da su djeca najveća, nepresušna inspiracija.
vanya may brend
– Kao majke susretale smo se sa problemom pronalaska adekvatne garderobe za naše mališane, a sada već i tinejdžere. Nakon dužeg razmišljanja, ideju koja nam se dugo motala po glavi, realizovale smo i zakoračile u modni svijet. Mislile smo da će nam to biti hobi, ali nakon prve kolekcije u retro stilu, koja je bila veoma zapažena i tražena, znale smo da smo na dobrom putu- priča Maja i dodaje da su prije godinu proslavile prvi rođendan brenda „Vanya May“.
haljina djecija moda

Mlade kreatorke su na početku bile skoncentrisane na banjalučku regiju, međutim, narudžbe su počele stizati iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, da bi kasnije njihove kreacije: haljine, hlače, bluze, sakoe i majice nosili i mališani u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Norveškoj i Danskoj.

Vanja pojašnjava da je prvobitna ideja bila kreiranje odjeće isključivo za djevojčice, međutim, ubrzo su počeli da im stižu zahtjevi i za dječake, ali i scensku garderobu, kao i narudžbe za neizostavne kombinacije mama- kćeka, mama- sin.

Tako sada mnogo energije, vremena i snage ulažu u kreiranje odjeće za scenske nastupe „Pinkovih zvezdica“, Emilije Boškić i Sergeja Pajića, koji su i zaštitna lica brenda.

– Saradnja sa Emilijom i Sergejom pravi je izazov, jer izvođenje svake pesme mora da bude usklađeno sa garderobom. Trend tzv. mama- ćerka oblačenja je sve popularniji kod nas i takođe predstavlja veliki izazov, jer želimo da naše dame budu usklađene, a opet ne identične- kaže Maja.

vanya may odjeca

Konkurencija je, kažu, uvijek dobra i tjera ih da budu sve bolje i, što je najvažnije, prepoznatljive. Mnogo im znači kada se njihovi modeli prepoznaju u masi drugih i kada im se klijenti vraćaju.

– Narudžbe stižu svakodnevno i u velikom broju, pa nam je žao što nismo u mogućnosti da ih sve ispoštujemo. Vrijeme je velikih i malih matura, pa smo zauzete i oko spremanja naših maturanata. Kad prođu mature, vraćamo se na realizaciju naših ideja, koje su već na papiru i spremne da ih predstavimo- kaže Vanja.

Za sada, do njihovih kreacija dolazi se posredstvom društvenih mreža, a ove dvije prijateljice uskoro planiraju da otvore i svoj modni studio.

– Idemo korak po korak, i ne želimo da žurimo. Smatramo da, ako čovjek vjeruje u svoje snove i uloži trud, to se može isplatiti i uspjeh sigurno neće izostati- zaključuju ove dvije prijateljice.

(EuroBlic)