Magazin 11.05.2017.

Odlične vibracije u Banjaluci uz Zoster, Majke i Zabranjeno pušenje

ČITANJE: 1 minuta

Hiljade Banjalučana pjevalo je sinoć sa Zosterom, Majkama i Zabranjenim pušenjem na koncertu „Živjeti slobodno“, održanom povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom.

Publiku, većinom omladinu, ali i starije ljubitelja dobrog zvuka, prvo je zabavljala bosanskohercegovačka grupa Zoster, koja je sve zagrijala poznatim stihovima pjesama „Ko je jamio jamio“, „Utopija“, ali i mnogim drugim.

Svirka je nastavljena uz žestok zvuk gitare, a hiljade obožavalaca u glas je pjevalo i stihove pjesme „Teške boje“, kojom je publiku razdrmao Goran Bare iz grupe Majke.

Na kraju je sve začinio nastup rok grupe Zabranjeno pušenje, a njen osnivač Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sekson, zapalio je publiku. Publika je vječne hitove kao što su „Zenica bluz“, „Fikreta“, „Pišonja“ i „Pišonja i Žuga“ pjevala od početka do kraja, a Sejo Sekson, kao i uvijek, dodatno je zagrijao atmosferu pričajuću viceve.

Iako je loše vrijeme jednom odgodilo ovu manifestaciju, jer je koncert trebao biti održan 5. maja, ovaj put ništa ga nije moglo pokvariti.

Nasuprot niskim temperaturama koje su i sinoć pratile koncert, publika se uz pivo i dobre rok zvuke zagrijala, te pjevala do ranih jutarnjih sati.

(EuroBlic)