Magazin 13.05.2017.

Održan 24. “Đurđevdanski festival”

ČITANJE: 2 minute

U prepunoj Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci održan je 24. po redu međunarodni festival. Devetnaest  mališana, đurđevdanskih zvjezdica pjevalo je publici nove dječije hitove.

Festival je otvorila prošlogodišnja pobjednica Aleksandra Tabulina a u revijalnom programu nastupili su Lukijan Ivanović, i dječiji hor „Vrapčići“.

Pred takmičarski dio Festivala održana je i revija dječijeg stvaralaštva na kojoj su nastupila djeca:

Allegro baletski studio, City jazz plesni studio, Jelena Vidović i Doroteja Sladojević (MaMa Vox muzički atelje), Emilija Boškić, KUD „Sveti Sava“ dječiji ansambl, plesni studio Blok, Habanera akademski plesni studio, dječiji hor „Vrapčići“, Maxi still plesni stil, Centar „Dajte nam šansu – Zvjezdice“. Oni su zagrijali atmosferu pred nastup đurđevdanaca.

RTRS raduje činjenica da je odziv publike bio veliki, što zbog Festivala i podrške mališanima koji su nastupali, a pogotovo jer sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, i to JZU Bolnici Zvornik – Dječijem odjeljenju.

Pobjednička kompozicija Đurđevdanskog festivala 2017 je „Male vile“ za koju je muziku napisaola Anica Zrilić, a koju su izvele Iva Dragojević i Teodora Ratković.

Drugu nagradu autoru muzike za kompoziciju DRUZЬЯ NAVEKI, Genadiju Kirilkinu , koju je izvela Jana Krutolapova.

Trećom nagradom festivalskog žirija nagrađen(a) je Borče Šabanoski za kompoziciju „Mojata majka“, koju je izvela Dragana Jovanovska.

Za najboljeg interpretatora žiri je proglasio Draganu Jovanovsku.

Nagrađeni interpretatori ovogodišnjeg festivala su: Mila Laketić koja je osvojila drugo mjesto,  Jana Krutolapova koja je osvojila treće mjesto.

Najbolji aranžer ovogodišnjeg festivala je Lado Leš za aranžman pjesme  „Utihni svijete“.

Nagradu za najbolji scenski nastup osvojila je  Katarina Prača izvodeći pjesmu „Sutra mi je rođendan“.

Najviše SMS-ova stiglo nam je sa porukom GLAS 10, a to znači da je Nagradu publike osvojila Nikolina Čakalj izvodeći pjesmu „ Treba da se spava“.

Najbolji tekst na ovogodišnjem festivalu napisaola Ana Klepić, za kompoziciju  „ Uspavanka“ koju je izvela Nevena Mrvaljević.

Nagradu svjetske asocijacije  festivala WAF dobila je  Zsanett Buranszki.

Pokrovitelj Festivala je grad Banjaluka. Prijatelj Festivala je kompanija M:tel. Podršku Festivalu su dali: Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Lino, Mlijekoprodukt i Robot. Zvanični prevoznik je Autoprevoz i Neobus. Sponzor nagrade za najboljeg interpretatora je Artist.

(Unoportal)