Magazin 01.06.2017.

Održana prezentacija turističke gastronomske ponude zapadne Srbije

ČITANJE: 2 minute

Turistička organizacija Srbije, u okviru svojih aktivnosti na promociji turizma Srbije, na regionalnom turističkom tržištu u sklopu kampanje “Dani Srbije-Vidi Srbiju”, večeras je u hotelu “Bosna” održala prezentaciju turističke gastronomske ponude zapadne Srbije.

Pored turističke organizacije Srbije svoju ponudu predstavile su i turističke organizacija Beograda, Ivanjice, Zlatibora, Raške, zapadne Srbije.

Na ovom događaju prezentovana je turistička ponuda Srbije, a poseban akcenat stavljen je na ljetnje muzičke festivale, Beer fest, Exit, Guča, Nišvile, Jazz festival i Njušićijada, kao i odmor u prirodi tokom ljetnje sezone kao city break destinacije.

Miroslav Rađen, direktor turističke organizacije regije zapadne Srbije kazao je da turisti iz Republike Srpske dolaze najviše na Zlatibor, Taru i Mokru Goru.

“Večeras predstavljamo gastronomsku ponudu regije zapadne Srbije, možemo biti i malo neskromni da kažemo da niko nema tako dobru hranu kao mi. Neki do naših gastronomskih specijaliteta su poznati svuda u svijetu a neki od njih su:Pita od heljde, zlatarski sir i goveđa svinjska pršuta”.

Ostoja Barašin, direktor turističke organizacije grada Banjaluka kazao je da najveći brojh turista iz Srbije dolazi u Banjaluku, kao što i naši građani najviše odlaze u Srbiju.

Olgica Ninković, menadžer za tržište Srbije, turističke organizacije Srbije, kazala je da je ova prezntacija koja se radi u regionu dobra, pored cjelokupne turističke ponude Srbije, cjelokupni akcenat na ovoj promociji stavljen je na ljetnje muzičke festivale.

“Naši dragi gosti iz Banjaluke najviše posjećuju naše banje kao i gradove Beograd i Novi Sad, te planine kao što su Kopaonik, Tara i Zlatibor.

Turisti iz Republike Srpske se uvijek nama vraćaju i uvijek žele da upoznaju nešto novo od naših prirodnih i gastronomnskih ljepota.

Što se tiče muzičkih festivala, najposjećeniji festival je Guča, Exit i Jazzz festival u Nišu” –kazala je Ninkovićeva.

Večerašnji događaj došli su da podrže gradonačelnik Banjaluka, Igor Radojičić i neki od načelnika gradske uprave, te konzul Republike Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.

(Nezavisne)