Magazin 03.01.2023.

“OSTRVO NA DNU”: Svetozar Cvetković u novom filmu Miloša Radivojevića o Golom otoku

ČITANJE: 2 minute

Glumac Svetozar Cvetković kaže da mu je tokom ove godine u planu, između ostalog, da oživi Fausta na pozorišnoj sceni, ali i da učestvuje u snimanju filma reditelja Miloša Miše Radivojevića o Golom otoku.

Cvetković je rekao da učestvuje u dugo pripremanom projektu postavljanja Geteovog “Fausta” u režiji Borisa Lješevića, koju bi trebalo da rade Beogradsko dramsko pozorište, Ulisis teatar i Budva grad teatar.

Ulogu Fausta Cvetković bi trebalo da radi sa “vanrednim hrvatskim glumcem Ozrenom Kramarićem.”

“Nastanio se u poslednje vreme malo više u Beogradu nego što je to uobičajeno, ali čiji kvalitet dokazuje to da je neko ko može s pravom igrati Mefista”, dodao je Cvetković.

Od pozorišnih projekata Cvektović je pomenuo neke vezane za Sloveniju i nastavak saradnje Ateljea La Mama i Kendra multimedije iz Prištine na projektu “Negotiating Peace”.

Projekat će se igrati na engleskom jeziku i za njega već ima ugovorenih dosta mjesta u Evropi i svijetu gdje bi se igrao, dodao je glumac.

Cvetković je rekao da postoji skoro decenijski plan oko filma reditelja Miše Radivojevića “Ostrvo na dnu”.

Prema njegovim riječima, to je “potpuno fascinantna i na neki način danas bizarna priča, koju nikad niko nije pričao, a dešavala se na Golom otoku pedesetih godina prošlog veka”.

“Čuveni endokrinolog Miroljub Kičić, deda (glumca) Gordana Kičića, ostavio je u amanet Miši da po toj priči napravi scenario, što je on sa svojim sinom uradio”, rekao je Cvetković.

Za “Ostrvo na dnu” obezbjeđen je dio sredstava i Cvektović očekuje da bi snimanje filma moglo biti završeno za godinu dana.

“Sve planove može da pokvari samo rat”, naveo je glumac, prenose agencije.

(SB)