Magazin 02.10.2019.

OTKRIVAMO S KIM ĆE BANJALUKA U NOVU GODINU Gradonačelnik tajanstven, u planu 3 koncerta regionalnih zvijezda

ČITANJE: 2 minute

Banjalučane ali i turiste bi ove godine za novogodišnje praznike trebale zabavljati regionalne zvijezde, i to Marija Šerifović, pop rok grupa „Crvena jabuka“ te Aleksandra Prijović, saznaje Srpskainfo.

Gradska uprava i ove godine planira tri dana koncerata za doček Nove godine u gradu, koji bi se, za razliku od prošle zime, trebali održati na Trgu Krajine.

Kako saznajemo, Marija Šerifović bi trebala nastupiti 30. decembra, sa starom godinom bi se trebali oprostiti u društvu “Crvene jabuke”, a 1. januara bi trebao biti održan koncert Aleksandre Prijović.

Gradonačelnik Igor Radojičić nije bio spreman da otkrije detalje ovogodišnjeg programa proslave Nove godine.

– Koncept je isti kao i lani – tri dana koncerata na kojima ćemo imati renomirane pjevače i zvijezde koji bi privukli turiste i goste. Nismo potpisali ugovore sa menadžerima, pa bih se suzdržao od objave imena, ali tvrdim da se radi o izuzetno poznatim i popularnim imenima. Postignut je načelan dogovor za sve tri večeri, ali onog momenta kada budemo imali potpisane ugovore izaći ćemo sa prezentacijom – kazao je Radojičić.

Potvrdio je da se novogodišnji koncerti ove zime vraćaju na Trg Krajine.

– Uvijek su bili na toj lokaciji osim prošle godine, koja je bila posebna i traumatična – naveo je Radojičić.

I lani su za prosavu Nove godine bili planirani trodnevni koncerti na kojima su trebali nastupiti Haris Džinović, Željko Samardžić, Nikola Rokvić i Željko Joksimović.

Njihovi nastupi su otkazani iz bezbjedonosnih razloga nakon nereda koji su nastali tokom protesta grupe „Pravda za Davida“ 30. decembra 2018.

Prema podacima Gradske uprave, izvođači novogodišnjeg programa su lani gradsku kasu koštali oko 85.000 KM, dok je ostatak potrebnog novca, oko 110.000 KM, namiren iz sponzorskih sredstava.

Gotovo svi smještajni kapaciteti u Banjaluci, blizu 3.000 kreveta, već su bili rasprodani za novogodišnje praznike, a prvi put su bili zabilježeni i organizovani dolasci velikih grupa inostranih turista. Zbog otkazivanja proslave Nove godine došlo je do masivnog otkazivanja rezervacija posjetilaca i njhovog odlaska iz Banjaluke. To je prouzrokovalo ogromnu štetu hotelijerima, ugostiteljima, trgovcima, taksistima i organizatorima raznih događaja, koji su u njihovom dolasku videli izvor zarade.

Izjašnjenje organizatora

Osim koncerata, Radojičić je napomenuo da su u sklopu novogodišnjih praznika planirani i dodatni sadržaji na Trgu Krajine i u parku “Petar Kočić”.

Kazao je da Centar za marketinški razvoj treba da pripremi program za  Trg Krajine, a agencija “Mint” u parku “Petar Kočić”.

Iako je agencija “Mint”, koja je inače organizator Zimzograda, najavila da ove godine neće organizovati tu manifestaciju Radojičić je rekao da Grad nije dobio zvanično obavještenje o tome.

– U medijima su cirkulisale informacije da su oni odustali od tog projekta. Mi smo tražili da se oni zvanično izjasne da li je to tačno i do ovog momenta ni na koji zvaničan način to nisu uradili – objasnio je Radojičić.

(Srpskainfo)