Magazin 19.03.2016.

Otkrivena posljednja tajna iz serije “Breaking Bad”

ČITANJE: 2 minute

breaking bad

Jedan dio života Voltera Vajta ostao je prilično nejasan, a režiser serije ovih dana je prvi put otkrio o čemu se radi.

Tvorci kultne serije “Breaking bad” progovorili su o jednoj od posljednjih tajni koju nisu baš eksplicitno otkrili u svojoj seriji.

U neku ruku je ostalo otvoreno zašto je Volter Vajt, stručnjak za hemiju, koji je u trenutku očaja odlučio da počne da proizvodi kristalni met kvaliteta kakav svijet nikada nije vidio, u mladosti napustio kompaniju “Grey matter” čiji je bio suvlasnik.

Mnogo godina prije nego što započeo karijeru profesora hemije, Vajt, kojeg je Brajan Krenston briljantno odglumio, posjedovao je polovinu kompanije, koju je dijelio sa prijateljem Eliotom Švarcom.

Vajt je bio u vezi s Grečen i, nakon što su proveli Dan nezavisnosti kod njenih bogatih roditelja, odjednom se s njom posvađao u restoranu.

Ona u suzama odlazi i ovaj događaj označava kraj njihove veze. Volt za 5000 dolara prodaje svoj udio u kompaniji Eliotu, koji se vremenom ženi s Grečen, a nakon nekog vremena osvaja Nobelovu nagradu.

Ostaje otvoreno koliko mu je u tome pomoglo Vajtovo istraživačko naslijeđe koje je ostalo u kompaniji čiji je udio Vajt prodao i koja je narasla do vrijednosti od nekoliko milijardi dolara.

Tako je opisan ljubavni trougao koji je pregazilo vrijeme, a Vajt je postao srednjovječni, inhibirani, dozlaboga ogorčeni čovjek, koji je sasvim izgubio svoj ego, da bi se ponovo ‘probudio’ otkrivši da ima rak. Upravo tada počinje da proizvodi drogu.

Zbog takvog razvoja situacije gledaoci u početku bivaju ogorčeni prema Eliotu i Grečen, ali nakon nekog vremena shvataju da se par u najmanju ruku prema Vajtu nije baš previše ogriješio, ako uopšte i jeste u bilo kojoj mjeri.

Glumica Džesika Heht, koja je svojevremeno tumačila lik Grečen, insinuirala je da je Vajt napustio Grečen zato što se osjećao inferiornim.

Tek juče, tim povodom, producent Vins Giligan i scenarista Piter Guld rekli su da je to istina i objasnili o čemu je tačno riječ. Giligan je izjavio za Hafington Post da je Vajta ubio u pojam kompleks niže vrijednosti koji je kulminirao kada se našao okružen bogatstvom roditelja svoje djevojke.

-Sve do tog trenutka on zapravo nije razumio koliko je njegova djevojka bogata i kolio je njena porodica uticajna. To ga je navelo da preterano reaguje… To može da se shvati ako se tih nekoliko scena pregledaju vrlo podrobno i ako gledalac nije opterećen predrasudama o tome da su Grečen i Eliot prevarili Vajta- objasnio je Giligan.

(Express.hr)