Magazin 21.07.2016.

Otvoren 9. Demofest: Obavezni smo da uspijemo!

ČITANJE: 1 minuta

– Brojni kulturni događaji se gase. To na nas stavlja još veći teret, jer smo sad u obavezi da uspijemo.

Rekla je ovo danas okupljenim novinarima na otvaranju ovogodišnjeg Demofesta direktorica festivala Brankica Janković.

Ona je dodala da je interes bendova van granica bivše Jugoslavije iz godine u godinu sve veći, ali da za sada propisi dozvoljavaju takmičenje samo regionalnim bendovima, te da prijave iz ostatka Evrope za sada i ne uzimaju u razmatranje.

brankica jankovic

– Primjetan je i porast ukupnih prijava ali i sve veći kvalitet kada su one u pitanju, jer bendovi sada obraćaju pažnju i na fotografije koje šalju, kao i na sami tekst aplikacije, koji je nekada znao biti tek nekoliko rečenica, dok je sada sve mnogo ozbiljnije – navela je ona.

Press_0007

Odmah nakon konferencije, otvorene su dvije izložbe u Domu omladine, “Rock muzej” i izložba fotografija Bojana Vasiljevića “Total expirience”, koje će biti otvorene tri dana.

Na dnevnom programu danas su i konferencije bendova Hladno pivo i Dub Pistols, projekcija dokumentarnog filma “Jadranka” o nedavno preminuloj Jadranki Stojaković (17 časova) te pola sata kasnije radionica udaraljki.

Večeras na tvrđavi Kastel možete uživati u prvom polufinalnom takmičenju demo bendova, te grupama S.K.A., Dub Pistols i Hladno pivo.

Svi koji na tvrđavu dođu prije 21.30 ne plaćaju ulaz, dok je nakon tog termina ulaz 5 KM.

(banjaluka.net)