Magazin 18.04.2019.

Otvoren novi Američki kutak u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH večeras je otvorila novi Američki kutak u Banjaluci u ulici Kralja Petra I Karađorđevića.

Elen Džermejn, zamjenik šefa misije u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da se prvi Američki kutak u Banjaluci otvorio 2005. godine i da je to mjesto za povezivanje, učenje i inovacije.

“Opremili smo kutak raznim stvarima od robotičkih setova, tri-de printera, tableta do knjiga i sve je to kako bismo pomogli mladima da uče vještine 21. vijeka i da otkriju vlastite talente kroz zabavu i druženje”, istakla je Džermejnova.

Dodala je da će kutak i dalje biti mjesto održavanja radionica, časova engleskog jezika, kao i okupljanja ljubitelja knjiga, te da će ugostiti predavače iz raznih oblasti.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kazao je da je Gradska uprava dodijelila ovaj prostor i da nisu pogriješili jer su dobili reprezentativan “Kutak”.

“Ovaj prostor je daleko više od bilioteke, više je asocira na inovacioni centar i nadam se da će u njemu biti mnogo različitih sadržaja”, istakao je Radojičić.

Ovaj novi objekat je potpuno obnovljen i moderizovan od strane američke Ambasade.

Američki kutak u Banjaluci do sada se nalazio u Društvenom domu Mejdan, on je nudio mnoge besplatne radionice na razne teme, ali i kurseve engleskog jezika i još mnoge aktivnosti.

(Nezavisne)