Otvoren novi Američki kutak u Banjaluci

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH večeras je otvorila novi Američki kutak u Banjaluci u ulici Kralja Petra I Karađorđevića.

Elen Džermejn, zamjenik šefa misije u Ambasadi SAD u BiH, rekla je da se prvi Američki kutak u Banjaluci otvorio 2005. godine i da je to mjesto za povezivanje, učenje i inovacije.

“Opremili smo kutak raznim stvarima od robotičkih setova, tri-de printera, tableta do knjiga i sve je to kako bismo pomogli mladima da uče vještine 21. vijeka i da otkriju vlastite talente kroz zabavu i druženje”, istakla je Džermejnova.

Dodala je da će kutak i dalje biti mjesto održavanja radionica, časova engleskog jezika, kao i okupljanja ljubitelja knjiga, te da će ugostiti predavače iz raznih oblasti.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, kazao je da je Gradska uprava dodijelila ovaj prostor i da nisu pogriješili jer su dobili reprezentativan “Kutak”.

“Ovaj prostor je daleko više od bilioteke, više je asocira na inovacioni centar i nadam se da će u njemu biti mnogo različitih sadržaja”, istakao je Radojičić.

Ovaj novi objekat je potpuno obnovljen i moderizovan od strane američke Ambasade.

Američki kutak u Banjaluci do sada se nalazio u Društvenom domu Mejdan, on je nudio mnoge besplatne radionice na razne teme, ali i kurseve engleskog jezika i još mnoge aktivnosti.

(Nezavisne)

ZIJAH SOKOLOVIĆ NA DJEČIJEM SAJMU U BANJALUCI Zabava za najmlađe uz Zijaha Sokolovića i omiljene Vitalia proizvode

Najveća domaća mljekara Mlijekoprodukt, biće jedan od učesnika Dječijeg sajma koji će se održati 25. i 26. maja 2019. godine u Dvorani “Borik” u Banjaluci. Mlijekoprodukt je pripremio raznovrstan sadržaj za djecu i cijelu porodicu koje očekuje odlična zabava. Mališani će na zabavan način na Vitalia štandu moći da nauče više o mlijeku zahvaljujući interaktivnoj

UKC RS: Ključni problem u nabavci lijekova – Zakon o javnim nabavkama BiH

Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske saopštio je da ima obezbijeđen novac za nabavku sredstava i lijekova za normalno funkcionisanje, ali da, zbog komlikovanih zakonskih procedura, nije u mogućnosti da ga iskoristi, te da je ključni problem u sprovođenju Zakona o javnim nabavkama BiH i u Kancelariji za razmatranje žalbi. Iz UKC-a pojašnjavaju da Kancelarija

REKORD U APRILU Usluge Aerodroma Banjaluka koristilo 12.500 putnika

Aerodrom Banjaluka zabilježio je 12.460 putnika u aprilu i to je rekord ovog aerodroma, pokazuju podaci Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH. Osim toga, u prva četiri mjeseca banjalučki aerodrom ima najveći rast prometa putnika od svih aerodroma u Bosni i Hercegovini, i to za čak 702,5 odsto. Tako je u ovom periodu bilo 39.065 putnika,

JAVNOST ZGROŽENA SNIMKOM POGIBIJE Podsmijavanje tuđoj smrti moralno dno

Iako, nakon što je u javnost dospio šokantni snimak saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Milenko Pudar iz Banjaluke, nije još sa sigurnošću utvrđeno da li je M.S., koji je telefonom sve snimao, prekršio zakon, stručnjaci smatraju da su u ovom slučaju prekršeni svi moralni kodeksi.